Leidinggevend verkoper (bol)

Een winkel dagelijks laten draaien, dat is wat voor mij

communicatief - sociaal
klantvriendelijk
leidinggeven
plannen - organiseren
vreemde talen spreken
Als leidinggevend verkoper werk je zelfstandig in een winkel. Je houdt de voorraad bij en geeft op tijd nieuwe bestellingen door. Daarnaast stuur je medewerkers aan.
Play
Play
Play

Je hebt veel productkennis en zorgt ervoor dat klanten met een passend product de winkel tevreden verlaten. Jij bepaalt hoe je de producten in de winkel presenteert en je maakt de verkoopdisplays in orde. Jij zorgt dat de winkel er altijd netjes uitziet en zorgt voor een goede sfeer die past bij wat de winkel wil uitstralen.  

Je begeleidt je collega’s bij het ontvangen en opslaan van producten. Daarbij geef je feedback over hun werk. Je zorgt er ook voor dat het magazijn goed wordt opgeruimd en schoongemaakt. Soms vergader je met je collega’s en leidinggevende, bijvoorbeeld over de verkoopcijfers. 

Je moet in dit vak goed kunnen samenwerken, aansturen, begeleiden, uitvoeren, plannen en organiseren. Bij Summa Business leer je alles wat je nodig hebt om als eerste verkoper in een winkel te kunnen werken. Zo zorg je dat jouw winkel straks goed loopt. 

De opleiding Leidinggevend verkoper heette voorheen Leidinggevend verkoper retail / Retailspecialist of Eerste verkoper (Leidinggevende).

Vragen

Je wordt leidinggevend verkoper in een winkel, bijvoorbeeld een kledingzaak, elektronicawinkel of doe-het-zelfzaak. Als je nog verder wilt studeren, kun je bijvoorbeeld de opleiding Business ondernemer, Manager retail of Opticien volgen. Er is een mogelijkheid om na afronding van deze opleiding in te stromen in het tweede leerjaar van de niveau 4 opleiding Business ondernemer.

De eerste 30 weken ga je 4 dagen per week naar school en loop je 1 dag per week stage. De laatste 10 weken ga je 3 dagen per week naar school en loop je 2 dagen per week stage.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage
Docent Retail opleidingen: Frank Schönnagel

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage
Docent Retail opleidingen: Frank Schönnagel

Instagram

Retailopleidingen bol, DM naar: @summaretailbol
Retailopleidingen bbl, DM naar: @summaretailbbl
Student Mei Ubels, DM naar: @mei.ubels

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste