Logistiek medewerker (bbl)

Voor de aanpakker die graag in beweging blijft

aanpakken
handig
instructies opvolgen
samenwerken
zorgvuldig

Als logistiek medewerker ben je de spil van het magazijn. Jij weet waar alles ligt of in welke hoek je het moet zoeken. Als je niet van stilzitten houdt, van aanpakken weet en met mooie machines wilt werken, dan is dit de juiste opleiding voor jou.

Play
Play
Play

Je werkt graag in een team en voelt je verantwoordelijk voor je taken. Je rijdt graag op een
heftruck of reachtruck en als het nodig is komen je spierballen eraan te pas.

Je bent de spil van het magazijn en weet alles te vinden. De ene keer werk je met goederen zoals speelgoed, de andere keer met gevaarlijke stoffen of verse producten. Jij gaat daar verantwoordelijk mee om. Daarbij houd je ook rekening met het milieu. Het bijhouden van de voorraad, het controleren van vrachtbrieven en alles digitaal verwerken hoort ook bij het vak. Jij draait er je hand niet voor om.

Vragen

Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld gaan werken in een magazijn, bij een groothandel, distributiecentrum of productiebedrijf. Je kunt ook doorleren na deze opleiding. Bijvoorbeeld met een opleiding op niveau 3, zoals Logistiek teamleider.

1 dag per week les op school, 4 dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 301 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. We bieden je daarnaast een aantal keuzedelen aan waardoor je extra kunt leren over onderwerpen die te maken hebben met jouw vak. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je bent 16 jaar of ouder bij aanvang van de opleiding.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Je leert:

  • logistiek
  • kwaliteit, arbo en milieu (KAM)
  • logistieke projectwerkzaamheden
  • beroepshouding en communicatie

Daarnaast volg je lessen Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. Je krijgt
praktijkles in het schoolmagazijn. Je krijgt tijdens de opleiding de kans om een heftruck- en/
of reachtruckcertificaat te behalen.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

Whatsapp
Docent: Ronald Waldus

E-mail
Docent: Ronald Waldus

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Zonder logistiek staat alles stil
Ewalina Kulik
Oud-student Logistiek medewerker

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste