(Junior) accountmanager (bol)

Met mijn open houding ontdek ik wat de klant wil en sluit ik de beste deal

commercieel
communicatief - sociaal
klantvriendelijk
ondernemend
vreemde talen spreken
Je doet zaken met bedrijven over vaak grote partijen producten, bijvoorbeeld met groothandels of webshops. Je ontdekt wat klanten precies willen en maakt een goede deal. Dat is jouw belangrijkste taak als (junior) accountmanager.
Play
Play
Play
Ontdekken wat klanten precies willen en een goede deal maken. Dat is jouw belangrijkste taak als (junior) accountmanager. Je doet zaken met bedrijven over vaak grote partijen producten, bijvoorbeeld met groothandels of webshops. Je bespreekt met je klant wat hij nodig heeft en je bekijkt of de producten van jouw bedrijf hierbij passen. Ook onderzoek je wat er speelt in de markt, wat de trends en ontwikkelingen zijn en wat de concurrenten doen.

Zo maak je voor iedere klant het perfecte aanbod op maat. Je houdt steeds contact en gaat vaak bij klanten langs. Daarbij zie je er altijd keurig uit. Ook jouw geduld, begrip en vlotte babbel komen iedere dag van pas. Maak jij de deal rond? Na deze opleiding bij Summa Business wél!

Verkort traject

Heb je al een diploma Commercieel medewerker? Dan mag je meteen doorstromen naar leerjaar 2. De opleiding duurt dan 2 jaar in plaats van 3.

Vragen

Je kunt aan de slag als (junior) accountmanager, business to business, in veel verschillende branches. Het werkveld is erg breed. Als je nog verder wilt studeren, kun je bijvoorbeeld de hbo-opleidingen Commerciële economie, Business en retailmanagement of Sales- en accountmanagement volgen. 

Leerjaar 1 is een basisjaar waarin je lessen volgt samen met studenten van de opleidingen Commercieel medewerker en Bedrijfskunde.

Praktijkopdrachten vormen de basis van de opleiding. Je krijgt vakkennis aangereikt door de docent (lessen, workshops) of door middel van groepsleren of zelfstudie. In het commercieel centrum werk je aan deze opdrachten van bedrijven in de regio. Denk tijdens jouw leerproces bijvoorbeeld aan coaching tijdens telefonische verkoop, begeleiding in het onderzoeken van de markt, maar ook het pitchen van jouw resultaten aan jouw opdrachtgever. Een effectieve manier van leren waarin veel mogelijkheden zijn voor aanpassingen aan jouw leerstijl. 

De docenten hebben allemaal ruime praktijkervaring en je mag zelf kiezen waar je stage loopt (vanaf leerjaar 2).

De leerjaren bestaan uit: 15% keuzedelen, 35% profieldeel, 50% basisdeel.

 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, online marketing en e-commerce of hbo doorstroom. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten: 

WhatsApp
Contactpersoon: Judith Smits
Docent Business-to-business: Meranda de Laat

E-mail
Contactpersoon: Judith Smits
Docent Business-to-business: Meranda de Laat

Instagram
Student Tulsi Gokoel, DM naar: @x.tulsi
Student Freek Hoppenbrouwers, DM naar: @freek_20

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste