Medewerker ICT support (bol)

Computers en netwerken goed laten werken

analyseren
communicatief - sociaal
geduldig
instructies opvolgen
klantvriendelijk
Je bent als Medewerker ICT support hard nodig: zonder jou kunnen medewerkers van jouw organisatie vaak niet werken. Tijdens de opleiding leer je hard- en software samen te stellen, te installeren en te onderhouden.
Play
Play
Play

Dagelijks ben je bijvoorbeeld bezig met onderdelen vervangen en recyclen, (kabel)netwerken aanleggen, virusbescherming installeren en back-ups maken. Met je ICT-collega's praat je veel over het vak en word je samen elke dag beter.

Sleutelen aan computers, mensen helpen

Je werkt veel aan en met computers. Het is ook belangrijk dat je het leuk vindt om computergebruikers te helpen. Zij weten niet zo veel als jij van computers en devices. Goed luisteren, geduld hebben en inleven in de klant zijn dan belangrijk. Het kan ook zijn dat je uitleg moet geven aan gebruikers. Communicatie is in dit vak heel belangrijk.

"Goede sfeer, fijne docenten"

Bij Summa ICT heb je veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Je mag veel dingen zelf uitzoeken en oppakken. Heb je hulp nodig, dan is er altijd een docent in de buurt. Onze studenten zeggen zelf: "Goede sfeer en fijne docenten, maar ook samen serieus aan het werk om goed te worden in ons vak." Ontmoet ze (en vraag het ze zelf) tijdens een van de open dagen of meeloopdagen.

Vragen

Als Medewerker ICT support zorg je dat de computers en andere devices (apparaten) in een organisatie goed werken. Jij bent de expert die mensen helpt die minder kennis van computers en devices hebben. Je werkt ook veel aan computers: je vervangt bijvoorbeeld onderdelen van computers, legt netwerken aan en maakt back-ups van gegevens. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen. Met je diploma kun je doorstromen naar een niveau 3 of 4 opleiding.

Je volgt een lesprogramma op school. Als je genoeg geleerd hebt en een goede beroepshouding toont, ga je stage lopen voor een periode van een half jaar. Meestal is dat na een jaar lang lessen te hebben gevolgd op school.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Laptop

Voor deze opleiding heb je geen laptop nodig.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie of Techniek in je pakket hebt gehad.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
Docent: Esther Behage

E-mail
Docent: Esther Behage
Het algemene mailadres: infosummaict@summacollege.nl

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Computerproblemen uitleggen in jip-en-janneketaal
Joris van den Boom
Oud-student Medewerker ICT

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste