Medewerker sport (2 jaar) (bol)

Jij ziet wat er moet gebeuren en begeleidt mensen met sporten

aanpakken
klantvriendelijk
leidinggeven
motiveren
plannen - organiseren
sportief
Je voert dienstverlenende werkzaamheden uit, van begeleiding bij sportieve activiteiten tot schoonmaak en voorraadbeheer. Jij bent flexibel ingesteld, actief en sportief, maar wilt ook graag mensen helpen en begeleiden.
Play
Play

Naast activiteiten help je met van alles in het sportief of recreatief bedrijf waar je werkt. Denk hierbij aan het klaarzetten van materialen, onderhouds- en herstelwerkzaamheden, schoonmaken, mensen helpen en aanspreken en de voorraad bijhouden.  

Jij bent graag actief bezig, bent flexibel en je wilt graag met mensen werken!

Belangrijk is dat jij ervoor zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen en dat je hen motiveert op het gebied van sport en bewegen. Je wilt ze een fijne training of dag bezorgen en doet zowel voor, tijdens, als na de activiteit alles wat daarvoor nodig is.

Tijdens de opleiding leer je sport- en beweegactiviteiten voor te bereiden, uit te voeren en weer op te ruimen, zodat mensen op een veilige en prettige manier kunnen bewegen. Lessen volg je zowel in de klas als in de praktijk. Daarnaast loop je stage.

In leerjaar 2 is er een ruim aanbod aan keuzedelen waarbij je meer kunt leren over een bepaalde sport en als extra een instructeurs diploma kunt halen, denk hierbij aan Pupillen/Juniorentrainer voetbal KNVB, Fitnessinstructeur, Ski/Snowboard instructeur, Dans instructeur, enzovoort.

Zie jij jezelf werken in de sport, schrijf je dan in voor de opleiding Medewerker sport!

Vragen

Medewerkers Sport zijn op veel plaatsen actief: bij een sportvereniging, zwembad, fitnesscentrum, outdoor centrum, gemeente of bijvoorbeeld bij een na schoolse opvang. 

Je wordt medewerker binnen een (sport)bedrijf en bent vooral bezig met het voorbereiden en uitvoeren van (sportieve) activiteiten, onderhouds- en herstel werkzaamheden en het contact met klanten. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als medewerker sport of doorstromen naar een niveau 3/4 opleiding, bijvoorbeeld Sport- en bewegingscoördinator.

Je start vanaf de eerste dag met lessen in de praktijk. Binnen een bedrijf ga je aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo leer je al doende alle werkzaamheden die horen bij jouw toekomstig beroep. Naast deze lessen in de praktijk en lessen op school, is stage een belangrijk onderdeel van je opleiding. Daar leer je het beroep nog beter kennen.

Je kunt je interesses verbreden door middel van keuzedelen. Denk hierbij aan: Allround zwembadmedewerker, Fitnesstrainer A, Show en entertainment.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Medewerker sport: docent Fay Matulessya

E-mail
Medewerker sport: docent Fay Matulessya

Instagram

DM naar @summavrijetijd

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Ik loop stage op een sportschool en geef soms al les
Radu Sabou
Oud-student Medewerker sport
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste