Medewerker recreatie (bol)

Jij bent de recreatie professional!

communicatief - sociaal
creatief
gastvrij
klantvriendelijk
plannen - organiseren

Je gaat tijdens deze opleiding aan de slag in de dagrecreatie en verblijfrecreatie. Zo kom je in bedrijven als vakantieparken, pretparken en jongerencentra.

Play
Play

Je gaat tijdens deze opleiding aan de slag in de dagrecreatie en verblijfrecreatie. Zo kom je in bedrijven als vakantieparken, pretparken en jongerencentra. Lessen worden zowel op school als op deze locaties gegeven.

Tijdens deze opleiding leer je om allround inzetbaar te zijn in de branche en hoe activiteiten worden voorbereid, uitgevoerd en afgerond. Daarnaast voer je ondersteunende werkzaamheden uit zoals het klaarzetten van materiaal, het schoonhouden van terrein of onderhoud van een park.

Jij staat bij Summa Vrije tijd midden in de branche!

Deze opleiding past bij je als je graag met mensen wilt werken, de handen uit de mouwen wilt steken, creatief en gastvrij bent.

Vervolgopleiding

Er is veel aandacht voor je vervolgopleiding. De opleiding is zo ingericht dat je kunt instromen in de opleiding Leisure & hospitality. Je start dan niet opnieuw, maar sluit aan in de klas die bezig is met onderwijsperiode 3 (in februari).

Vragen

Je gaat werken bij een camping, bungalowpark, groepsaccommodatie, in- of outdoorcentrum of attractiepark. Vol enthousiasme sta je klaar voor jouw gasten in hun vrije tijd of tijdens hun vakantie. Je ontvangt hen, geeft informatie, beantwoordt vragen en lost problemen op. Je maakt ruimtes klaar voor gebruik, zorgt voor onderhoud en helpt bij het organiseren en begeleiden van recreatieve activiteiten. Na deze opleiding kun je ook instromen bij Leisure & hospitality en of doorstromen naar Travel & hospitality

Je start vanaf de eerste dag met lessen in de praktijk. Binnen een bedrijf ga je aan de slag onder begeleiding van een docent. Zo ontdek je al doende je talenten en ervaar je alle aspecten die horen bij jouw toekomstige beroep.

Naast deze lessen in de praktijk en lessen op school, is stage een belangrijk onderdeel van je opleiding. Daar leer je het beroep nog beter kennen.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

WhatsApp
Docent Roos Hameleers

E-mail
Docent Roos Hameleers

Instagram
DM naar @summavrijetijd
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Volg ons op

INSTAGRAM

 

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste