Goed met mensen, nog beter met computers

bekabeling computers doorzetter flexibel geduldig hard- en software installeren en configureren leergierig mensen helpen nauwkeurig netwerken resultaatgericht samenwerken zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Je wordt Allround medewerker IT en werkt samen met collega's aan de computersystemen en -netwerken van een organisatie. Daar zorg je dat alle computers juist functioneren en dat medewerkers goed kunnen werken. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 4 opleiding Expert IT, vaak in een verkort studietraject.

Jouw studie: Allround medewerker IT (bol)

Als Allround medewerker IT installeer en configureer je hard- en software. Je zorgt voor updates en back-ups, houdt virussen en ongewenste bezoekers buiten de deur en beheert gebruikeraccounts. 

Ook het in elkaar zetten van computersystemen en kabelinfrastructuur heb je in de vingers. Je werkt veel zelfstandig, maar ook met collega's onder leiding van een Expert IT.

Jouw kennis van de nieuwste ontwikkelingen wordt op school verder aangevuld. Je gaat veel leren en veel doen, zoals een peer-to-peernetwerk installeren of een LAN-party organiseren.

Je bent goed met computers, maar zeker ook met mensen. Als ICT-gebruikers met een probleem zitten, vind jij het leuk om dit voor ze op te lossen. Jij gaat bovendien met ze in gesprek om nieuwe functies of processen uit te leggen. Een beroep met lekker veel variatie.

Allround medewerker IT heette eerder Medewerker beheer ICT.

"Ik vind het gewoon leuk om computerproblemen op te lossen"

Jordi Vergeer

Student Medewerker beheer ICT

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.