Goed met mensen, nog beter met computers
Je wordt Allround medewerker IT en werkt samen met collega's aan de computersystemen en -netwerken van een organisatie. Daar zorg je dat alle computers juist functioneren en dat medewerkers goed kunnen werken. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 4 opleiding Expert IT, vaak in een verkort studietraject.
Je besteedt ongeveer 75% van de opleiding aan theorielessen. Het overige deel (ongeveer 25%) is in de praktijk. De verdeling tussen theorie en praktijk is als volgt:
- 1e leerjaar: je volgt lessen op school gedurende 5 dagen per week, waarbij je ook een keuzedeel kiest.
- 2e leerjaar: in het eerste half jaar vinden de voorbereidingen voor de examens en ook de meeste examens plaats en volg je het tweede keuzedeel. In het laatste half jaar loop je 5 dagen per week stage en zijn er enkele terugkomdagen op school. Op één van die terugkomdagen doe je het laatste examen.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2021-2022 bedraagt 1.216 euro.
Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.
Laptop
Bij deze opleiding kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht voor de juiste specificaties van de laptop die je nodig hebt.
Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een aantal keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2.
Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie of Techniek in je pakket hebt gehad.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Jouw studie: Allround medewerker IT (bol)
Als Allround medewerker IT kun je alle kanten op binnen de ICT. Je bent goed met computers, maar zeker ook met mensen. Als ICT-gebruikers met een probleem zitten, vind jij het leuk om dit voor ze op te lossen. Jij gaat bovendien met ze in gesprek om nieuwe functies of processen uit te leggen. Communicatie is dus het sleutelwoord!
Uiteraard wordt daarvoor op school jouw kennis aangevuld met het leren om een netwerk te installeren en te configureren en het helpen van klanten op een Servicedesk. Ook het in elkaar zetten van computersystemen en kabelinfrastructuur heb je na deze opleiding in de vingers. Tijdens je opleiding werk je veel zelfstandig, maar ook in kleine groepen.
Allround medewerker IT heette eerder Medewerker beheer ICT.
Vragen over deze opleiding? Stel ze via Discord
"Ik vind het gewoon leuk om computerproblemen op te lossen"
Jordi VergeerStudent Medewerker beheer ICT
Lees meer
"Ik vind het gewoon leuk om computerproblemen op te lossen"
Door: Jordi Vergeer, Student Medewerker beheer ICT
"We leren op school vooral over software en hardware. We moeten veel handelingen en instructies kunnen geven en we leren over netwerken. Met deze opleiding kun je de netwerken van bijvoorbeeld een school of een ander groot bedrijf onderhouden. Of een ICT-winkeltje starten of werken op een helpdesk.
Volgend jaar ga ik een half jaar stage lopen bij een ICT-zaakje in Someren. Ik verwacht daar veel kleine softwareproblemen te krijgen waarbij een programma niet meer opstart of het beeld/geluid niet meer werkt. Maar ik verwacht ook hardwareproblemen waarbij een onderdeel kapot is en vervangen moet worden.
Al vanaf kleins af aan wil ik met computers werken. Mijn vriendjes speelde dan buiten terwijl ik binnen zelf probeerde computerproblemen op te lossen. Ik vond dat gewoon leuk, en nog steeds. Later wil ik bij een groot bedrijf werken zodat ik diverse werkzaamheden kan doen."
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wat is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?