Zelfstandig aan de slag met RVS, staal en aluminium plaatwerk

creatief techniek nauwkeurig zelfstandig ruimtelijk inzicht doorzetten staand werken veilig werken op hoogte werken iets maken van metaal opletten

Als je een product in handen hebt, zie jij al snel hoe het in elkaar steekt. Dat technisch en ruimtelijk inzicht komt je van pas als allround plaatwerker. Je maakt plaatwerkproducten voor plaatconstructies en stelt deze constructies ook samen. Je werkt vaak met plaatwerk tot drie millimeter dikte van RVS, staal en aluminium. De opleiding Allround plaatwerker leidt je op tot zelfstandig werkend vakman.

Als allround plaatwerker kun je alles zelf. Je werkt met laser-, plasma- of waterstraal snijmachines, kant- en zetbanken, profielbuigmachines en diverse lasmethodes. Je kunt CNC-gestuurde machines niet alleen bedienen, je leert ook de benodigde CNC-programma’s te schrijven en te testen.

Als vakman werk je ook met de hand, als je plaatwerk moet uitslaan bijvoorbeeld. Je bent een pietje-precies en controleert daarom ook het werk van je collega's. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk. Een verantwoordelijke en zelfstandige functie in de metaal!

Als allround plaatwerker kun je bijvoorbeeld aan de slag in de machine- en apparatenbouw, transportmiddelenindustrie, telecommunicatie of computerindustrie. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 4 opleiding Verspaningstechnoloog (i.s.m. Teclab).


Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44
Ziekmelden? Kijk hier.

06 28 94 84 11
Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.