Een winkel dagelijks laten draaien, dat is wat voor mij

aansturen adviseren begeleiden contact met klanten omgaan met geld organiseren plannen producten verkopen productkennis samenwerken verantwoordelijkheid verkooptechnieken zelfstandig werken
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Je wordt eerste verkoper in een winkel, bijvoorbeeld een kledingzaak, elektronicawinkel of doe-het-zelfzaak. Als je nog verder wilt studeren, kun je bijvoorbeeld de opleiding Manager retail, Ondernemer retail of Opticien volgen. Er is een mogelijkheid om na afronding van deze opleiding in te stromen in het tweede leerjaar van de niveau 4 opleiding Ondernemer retail.

jouw studie: Eerste verkoper (Leidinggevende) (bol)

Als eerste verkoper werk je zelfstandig in een winkel. Je hebt veel productkennis en zorgt ervoor dat klanten met een passend product de winkel tevreden verlaten. Je houdt ook de voorraad bij en geeft op tijd nieuwe bestellingen door. Daarnaast stuur je medewerkers aan. 

Jij bepaalt hoe je de producten in de winkel presenteert en je maakt de displays in orde. Je zorgt voor een goede sfeer in de winkel zodat klanten lekker kunnen shoppen.

Je begeleidt je collega’s bij het ontvangen en opslaan van producten. Daarbij geef je feedback over hun werk. Je zorgt er ook voor dat het magazijn goed wordt opgeruimd en schoongemaakt. Soms vergader je met je collega’s en leidinggevende, bijvoorbeeld over de verkoopcijfers. 

Je moet in dit vak goed kunnen samenwerken, aansturen, begeleiden, uitvoeren, plannen en organiseren. Bij Summa Business leer je alles wat je nodig hebt om als eerste verkoper in een winkel te kunnen werken. Zo zorg je dat jouw winkel straks goed loopt. 

“Werken in een informele sfeer ligt me het best”

Jerry Janga

Student Verkoper / Eerste Verkoper

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.