Vakkundig vloerbedekking en raambekleding aanbrengen
Als interieurvakman of woningstoffeerder richt je kantoren en woonhuizen in met vloerbedekking en raambekleding. Na deze opleiding kun je gaan werken als projectstoffeerder, woningstoffeerder of als vloerdecorateur.
Je volgt 1 dag per week onderwijs op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Je verdient daarmee een salaris.
De opleiding is ontwikkeld in samenspraak met de Branchevereniging Projectinrichting en Branchevereniging INretail. Het leerbedrijf vergoedt de kosten.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Er zijn nog geen cijfers bekend van deze opleiding.
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of;
- diploma mbo entreeopleiding (niveau 1).
Werk
Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf.
De opleiding is een maatwerktraject, ontwikkeld in samenspraak met de Branchevereniging Projectinrichting en Branchevereniging INretail. Je kunt de opleiding volgen in overleg met je werkgever, die ook de kosten draagt.
Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.
Jouw studie: Interieurvakman (bbl)
Als interieurvakman (ook wel woningstoffeerder genoemd) richt je kantoren en woonhuizen in met vloerbedekking en raambekleding. Soms werk je in grote projecten, waarbij enkele duizenden vierkante meters worden bekleed met allerlei soorten vloerbedekking. Ook stoffeer je trappen, hang je gordijnen met toebehoren op en bevestig je zonwering. Meestal werk je samen met één collega op locatie.
Tijdens deze opleiding leer je alles over de samenstelling van tapijt, vloerbedekking, ondervloeren en raambekleding. Je leert het legklaar maken van ondervloeren en het toepassen van de verschillende soorten vloerbedekking op vloeren en trappen.
Je krijgt ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.
De opleiding wordt ontwikkeld in overleg met en als onderdeel van een landelijke campagne van Branchevereniging Projectinrichting en Branchevereniging INretail.
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wat is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?