Alle technieken om de lekkerste gerechten te maken

creatief bezig zijn gastvrijheid handen uit de mouwen hygiëne koken lekker eten samenwerken schone werkplek stressbestendig werken als anderen vrij zijn wisselende werktijden
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als kok kun je aan de slag bij een eetcafé, cateringbedrijf, restaurant, hotel of bij instellingen zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Met je diploma kun je ook doorstromen naar de opleiding Zelfstandig werkend kok, niveau 3.

Jouw studie: Kok (bbl)

Van losse ingrediënten maak jij als kok gerechten waar gasten voor terugkomen, bijvoorbeeld in een restaurant of eetcafé. Maar ook bijvoorbeeld in een cateringbedrijf, ziekenhuis of verzorgingstehuis moet het eten goed bereid en lekker zijn.

Je moet hiervoor alles weten van het werk in de keuken. Je leert snijden, hakken, frituren, bakken, koken, mengen en roken. In totaal wel 120 kooktechnieken! Als je de basis beheerst, kun je je creativiteit gebruiken om de lekkerste en mooiste gerechten te maken.

Je leert hoe je verse ingrediënten goed bewaart en hoe je jouw werk voorbereidt. Je leert ook hoe je schoonmaakt, zodat je altijd in een hygiënische keuken werkt. Door goed samen te werken in de keuken en met de gastheer of gastrouw maken jullie alle gasten tevreden.

In de horeca is het vaak hard werken in een gezellige omgeving. Proef de sfeer in de keuken maar eens, je bent echt onderdeel van een team. Veel mensen gelukkig maken, als kok kun jij ervoor gaan!

#SummaHoreca


Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.