Een professionele keuken soepel laten draaien

anderen motiveren begroting maken flexibel gastgericht omgaan met kritiek organiseren overzicht houden personeelsmanagement problemen oplossen samenwerken sociaal stressbestendig verantwoordelijk wisselende werktijden zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als leidinggevende keuken kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een restaurant, vergader-/congrescentrum, hotel of bij instellingen zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Met je diploma kun je ook doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool of de Lerarenopleiding Hogere Hotelschool.

Jouw studie: Leidinggevende keuken (bol)

Een professionele keuken hectisch? Voor jou als leidinggevende niet. Jij hebt alles onder controle, verdeelt de taken en stuurt je collega's aan. 

Natuurlijk gebruik je jouw kennis en ervaring ook bij de bereiding van gerechten. Uiteindelijk ben jij mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de maaltijden en de hygiëne in de keuken.

Je leert praktijkgericht over bijvoorbeeld het maken van een afdelingsplan, personeelsplanning en personeelsontwikkelingsplan. Het werven, selecteren, aansturen en begeleiden van medewerkers hoort er ook bij, evenals lessen over begroting, inkoop en budgetten. Ben je in dienst bij een werkgever, dan zul je juist moeten rapporteren aan de ondernemer.

Samen met de leidinggevende bediening doe je er alles aan het horecabedrijf succesvol en winstgevend te laten zijn. Gemotiveerde medewerkers zijn hiervoor een voorwaarde. Net als je collega's werk je op onregelmatige tijden, maar je geniet ook van dezelfde goede werksfeer. Een verantwoordelijk vak binnen de horeca.

#SummaHoreca

"Ik kan niet wachten om meerdere stijlen van koken te onderzoeken"

Marjolein de Wit

Student Leidinggevende keuken

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.