Leidinggevende bakkerij (bol)

Verantwoordelijk voor de bakkerij, het personeel en het lekkerste brood en banket

goed met cijfers
leidinggeven
ondernemend
stevig in je schoenen staan
verantwoordelijk
Jij weet hoe het werkt in een ambachtelijke bakkerij. Als leidinggevende zorg je daarom dat alles op rolletjes loopt. Je zorgt dat iedereen goed en veilig zijn werk kan doen zodat het bedrijf succesvol is.
Play
Play
Play
Jij weet hoe het werkt in een ambachtelijke bakkerij. Als leidinggevende zorg je daarom dat alles op rolletjes loopt. Je zorgt dat iedereen goed en veilig zijn werk kan doen zodat het bedrijf succesvol is. Een verantwoordelijke taak waarvoor je stevig in je schoenen moet staan.

Op school leer je alles over het bakkersbedrijf. In de loop van je opleiding kies je een afstudeerrichting: brood, banket of een combinatie van de twee. Het bakken laat je straks vooral aan anderen over, maar je weet wel hoe zij dat het best kunnen doen. Je maakt de planning, motiveert jouw team en verdeelt de taken. Jij weet precies wie waar goed in is, want jij hebt het personeel aangenomen.

Veiligheid is belangrijk in een bakkerij. Gaat het mis, dan zit jij met de gebakken peren. Jij zorgt daarom ook voor een veilige werkomgeving. Je merkt het, de functie van leidinggevende heeft zoveel lagen als een bruidstaart. Met een goede opleiding als deze is het vak net zo mooi.

Vragen

Deze opleiding heeft drie uitstroomrichtingen:
- banketbakker
- broodbakker 
- brood-/banketbakker.

Als gediplomeerd leidinggevende bakkerij kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, broodbakkerij of banketbakkerij. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld de Lerarenopleiding of de HAS. Met de uitstroomrichting banketbakker bereid je je optimaal voor op de opleiding Patissier.

Je volgt per week 4 dagen onderwijs op school. Daarnaast loop je 1 dag in de week stage bij een erkend leerbedrijf. Per onderwijsperiode van 10 weken loop je 2 weken aaneengesloten stage.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld over ondernemen, inspelen op innovaties of praktijkbegeleiding. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Met een diploma Zelfstandig werkend bakker, niveau 3 kun je via het bbl-traject in 1 jaar leidinggevende worden.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

WhatsApp
Docent Bas Sormani

E-mail 
Docent Bas Sormani

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Elk stagebedrijf is anders
Anne-Claire van de Kamp
Student Leidinggevende bakkerij

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze