Voor de controlfreak met organisatietalent
Na deze opleiding kun je gaan werken bij bijvoorbeeld een distributiebedrijf,
transportbedrijf, productiebedrijf of overslagbedrijf. Je kunt ook doorleren op het hbo.
Bijvoorbeeld met de opleiding Logistics management of Logistics engineering.
Bij de bol-opleiding volg je onderwijs op school en loop je stage bij een leerbedrijf.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 1.239 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. We bieden je daarnaast een aantal keuzedelen aan waardoor je extra kunt leren over onderwerpen die te maken hebben met jouw vak. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Je leert:
- logistieke processen
- logistiek beleid
- personeelsbeleid
- onderhouden van zakelijke relaties
- ondernemend gedrag
- inspelen op innovaties
- digitale vaardigheden
Jouw studie: Logistiek supervisor (bbl)
Het vak is constant in beweging, maar jij houdt de touwtjes in handen. Je weet waar je overpraat, want je beheert voorraden, maakt planningen en houdt de administratie up-to-date.
Organisatorisch ben je sterk en je ziet erop toe dat alles vlot verloopt. Afspraak is afspraak in de logistieke dienstverlening. Je bent de rechterhand van de manager, houdt je bezig met het personeelsbeleid en zorgt voor een veilige werksituatie. Of het nu gaat om de inrichting, de goederenontvangst of het klantcontact: jij hebt het voor het zeggen. Je verwerkt de gegevens waar het om draait in een overzichtelijke administratie.
“Zorgen voor de juiste flow en altijd op zoek naar verbetering”
Ymre de VetStudent Logistiek supervisor
Lees meer
“Zorgen voor de juiste flow en altijd op zoek naar verbetering”
Door: Ymre de Vet, Student Logistiek supervisor
"Ik werk als supervisor bij een transportbedrijf. Als supervisor sta je tussen de teamleider in een magazijn en de manager van het bedrijf in. Globaal gezien ben je verantwoordelijk voor een afdeling - bijvoorbeeld inkomende of uitgaande goederen. Je zorgt ervoor dat het hele proces de juiste ‘flow’ behoudt en bent altijd op zoek naar verbetering. Ik werk vooral achter de computer, op kantoor. Ik krijg hier ook orders binnen van klanten. Ik bekijk dan hoe we deze zo goedkoop, tijdbesparend en efficiënt mogelijk kunnen aannemen en verwerken.
Op school leren we allerlei vakgerelateerde zaken, die uiteindelijk samenkomen in een case. De opdracht van die case lever je aan het eind van een periode in en hierop word je beoordeelt. We hebben bijvoorbeeld allemaal een fictief bedrijf toegewezen gekregen en maken daar een afdelingsplan voor. Dit is een soort analyse waarin je goed kijkt naar de middelen, mensen en goederen binnen het bedrijf. Vervolgens bepaal je de bedrijfsvisie en de logistieke visie. In de volgende stap maak je een verbetervoorstel."
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wanneer is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?