Jij ziet wat er moet gebeuren

actief bezig zijn afwisselend werk beleving bewegen dienstverlening entertainment gastvrijheid hospitality met mensen werken onderhoud outdoor recreatie samenwerken schoonmaken spel sport vermaken vrije tijd wisselende werktijden

Als medewerker sport en recreatie voer je dienstverlenende werkzaamheden uit. Dit betekent dat je mensen te woord staat, dat je onderhouds- en herstelwerkzaamheden uitvoert en zorgt voor schoonmaak en voorraadbeheer. Ook bied je ondersteuning bij het begeleiden van sportieve en recreatieve activiteiten. Jij bent die flexibele persoon die actief en sportief is, maar ook graag mensen wil helpen en begeleiden.

Bij een recreatiebedrijf assisteer je bijvoorbeeld bij een activiteit met een groep ouderen. Of je legt een klant uit hoe de verschillende apparaten in een sportschool werken. Ook voer je ondersteunende activiteiten uit, zoals het klaarzetten van materiaal of het schoonhouden van het materiaal, terrein of de zaal. Belangrijk is dat jij ervoor zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen en dat je hen motiveert op het gebied van sport en recreatie. 

Samenwerken en actief bezig zijn staan centraal bij de opleiding. Maar je leert ook om activiteiten voor te bereiden, uit te voeren en weer op te ruimen, zodat mensen op een veilige manier kunnen sporten en recreëren. Lessen volg je in de klas, maar vooral ook in de praktijk.

 

Je kunt deze opleiding volgen in 1 of 2 jaar.

Ben je een serieuze en harde werker en gemotiveerd om snel door te stromen, kies dan voor het 1-jarige traject. Je krijgt dan een gesprek waarin je je motivatie kunt toelichten.

Vervolgopleiding

Er is veel aandacht voor je vervolgopleiding. De keuzedelen zijn zo afgestemd dat je goed kunt doorstromen naar bijvoorbeeld de opleidingen Leisure en hospitality en sportopleidingen.

Medewerker sport en recreatie: leuke weetjes

Leuke weetjes over het beroep en de opleiding Medewerker sport en recreatie.

  • Nieuws

Medewerkers sport en recreatie zijn op veel plaatsen actief: bij een sportvereniging, zwembad, fitnesscentrum, outdoorcentrum, gemeente, evenementenbureau of in recreatieteam van een vakantiepark of camping. Je kunt ook doorstromen naar bijvoorbeeld de opleiding Leisure en hospitality of een sportopleiding

“Ik loop stage op een sportschool en geef soms al les”

Radu Sabou

Student Medewerker sport en recreatie

Lees meer

Hulp bij studiekeuze

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

 

Algemene vraag?

040 269 40 00

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.