Afwisselend werk in de zorg

afwisselend werk gezondheid hygiëne kwaliteitszorg medische instrumenten nauwkeurig werken samenwerken verantwoordelijk werk zelfstandig werken

Met het diploma op zak ga je werken op sterilisatieafdelingen in ziekenhuizen en bedrijven. Je kunt ook doorleren aan een mbo-4 opleiding of een post mbo-studie volgen.

Jouw studie: Medewerker steriele medische hulpmiddelen (bbl)

Artsen en verpleegkundigen gebruiken dagelijks talloze hulpmiddelen om mensen te verzorgen, onderzoeken en opereren. Als medewerker steriele medische hulpmiddelen haal jij deze instrumenten samen met je collega’s op. 

Je controleert of de instrumenten onbeschadigd zijn. Zo ja, dan reinig, ontsmet, steriliseer en verpak je de instrumenten. Een zeer precies en verantwoordelijk werkje, want dokters en patiënten moeten ervan op aan kunnen dat de instrumenten perfect in orde zijn. Als nieuw, dus.

Op school leer je wat er voor dit beroep nodig is. Je leert de instrumenten kennen en de regels die gelden om ze te reinigen, ontsmetten, steriliseren en verpakken. Je krijgt les in computervaardigheden en ook in sociale vaardigheden en communicatie. Want je werkt met veel verschillende mensen samen, met hen moet je goed communiceren.

Samenwerking met Ik Zorg Contactpunt
Ben je geïnteresseerd in deze opleiding én heb je nog geen werkgever? Neem dan contact op met het Ik Zorg Contactpunt voor persoonlijk advies over het vinden van een werkgever in zorg en welzijn. Het Ik Zorg Contactpunt is voor iedereen in regio Eindhoven en de Kempen. Of je nu herintreder, zij-instromer, scholier of al werkzaam bent in de zorg, samen wordt bekeken welke wegen je kunt bewandelen. 

Ik Zorg maakt een afspraak waarin jullie samen kijken naar wat een volgende stap 
kan zijn in de zoektocht naar een baan en/of opleiding in zorg en welzijn bij een 
werkgever in de regio. Dat kan bijvoorbeeld een oriëntatie- of informatiebijeenkomst zijn, een gesprek met een loopbaancoach of een meeloopdag bij een organisatie. Ter plekke wordt gekeken wat je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden om uiteindelijk een keuze te kunnen maken. Lees hier meer over het Ik Zorg Contactpunt.

“Dankzij deze studie heb ik weer uitdaging gevonden”

Monique Cornelisse

Student Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Lees meer
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 10
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 3
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 9
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 5
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 12
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 6
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 4

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.