Afwisselend werk in de zorg

afwisselend werk gezondheid hygiëne kwaliteitszorg medische instrumenten nauwkeurig werken samenwerken verantwoordelijk werk zelfstandig werken
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Met het diploma op zak ga je werken op sterilisatieafdelingen in ziekenhuizen en bedrijven. Je kunt ook doorleren aan een mbo-4 opleiding of een post mbo-studie volgen.

Jouw studie: Medewerker steriele medische hulpmiddelen (bbl)

Artsen en verpleegkundigen gebruiken dagelijks talloze hulpmiddelen om mensen te verzorgen, onderzoeken en opereren. Als medewerker steriele medische hulpmiddelen haal jij deze instrumenten samen met je collega’s op. 

Je controleert of de instrumenten onbeschadigd zijn. Zo ja, dan reinig, ontsmet, steriliseer en verpak je de instrumenten. Een zeer precies en verantwoordelijk werkje, want dokters en patiënten moeten ervan op aan kunnen dat de instrumenten perfect in orde zijn. Als nieuw, dus.

Op school leer je wat er voor dit beroep nodig is. Je leert de instrumenten kennen en de regels die gelden om ze te reinigen, ontsmetten, steriliseren en verpakken. Je krijgt les in computervaardigheden en ook in sociale vaardigheden en communicatie. Want je werkt met veel verschillende mensen samen, met hen moet je goed communiceren.

Samenwerking met Ik Zorg Contactpunt

Heb je interesse in deze opleiding, maar heb je nog geen werkgever? Neem dan contact op met het Ik Zorg Contactpunt voor persoonlijk advies over het vinden van een werkgever. Het Ik Zorg Contactpunt is voor iedereen in regio Eindhoven en de Kempen, of  je nu herintreder, zij-instromer, scholier of al werkzaam bent in de zorg. Samen kijken we welke wegen je kunt bewandelen. 

Ik Zorg maakt een afspraak met je waarin we samen kijken naar wat een volgende stap kan zijn in jouw zoektocht naar een baan en/of opleiding in zorg en welzijn, en wat je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de  mogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld een oriëntatie- of informatiebijeenkomst zijn, een gesprek met een  loopbaancoach of een meeloopdag bij een organisatie. 

Lees hier meer over het Ik Zorg Contactpunt

Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 10
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 3
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 9
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 5
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 12
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 6
Medewerker Sterilisatie Medische Hulpmiddelen 4

“Dankzij deze studie heb ik weer uitdaging gevonden”

Monique Cornelisse

Student Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.