Jij ziet je kans schoon met deze opleiding tot medewerker steriele medische hulpmiddelen!

afwisselend werk gezondheid hygiëne kwaliteitszorg medische instrumenten nauwkeurig werken samenwerken verantwoordelijk werk zelfstandig werken

Artsen en verpleegkundigen gebruiken dagelijks talloze hulpmiddelen om mensen te verzorgen, onderzoeken en opereren. Als medewerker steriele medische hulpmiddelen haal jij deze instrumenten samen met je collega’s op.

Je controleert of de instrumenten onbeschadigd zijn. Zo ja, dan reinig, ontsmet, steriliseer en verpak je de instrumenten. Een zeer precies en verantwoordelijk werkje, want dokters en patiënten moeten ervan op aan kunnen dat de instrumenten perfect in orde zijn. Als nieuw, dus.

Op school leer je wat er voor dit beroep nodig is. Je leert de instrumenten kennen en de regels die gelden om ze te reinigen, ontsmetten, steriliseren en verpakken. Je krijgt les in computervaardigheden en ook in sociale vaardigheden en communicatie. Want je werkt met veel verschillende mensen samen, met hen moet je goed communiceren. 

Medewerker SMH: leuke weetjes

Leuke weetjes over de opleiding en het beroep Medewerker steriele medische hulpmiddelen.

  • Nieuws

Met Virtual Reality-bril door hart en longen

Studenten bedenken virtuele tour door hart en longen voor vmbo-leerlingen.

  • Nieuws

Met het diploma op zak ga je werken op sterilisatieafdelingen in ziekenhuizen en bedrijven. Je kunt ook doorleren aan een mbo-4 opleiding of een post mbo-studie volgen.

“Dankzij deze studie heb ik weer uitdaging gevonden”

Monique Cornelisse

Student Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Lees meer

Hulp bij studiekeuze

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

 

Algemene vraag?

040 269 40 00

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.