Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (bbl)

Jij weet alles van elektrotechnische installaties in woningen en gebouwen

communicatief - sociaal
leidinggeven
logisch nadenken
technisch inzicht
zelfstandig
Energie-installaties, ventilatiesystemen, brandmeld-, alarm- en data-installaties, domotica: voor jou hebben dergelijke systemen geen geheimen. Als technicus installeer en onderhoud je installaties in de gebouwde omgeving. Van begin tot eind. Van eenvoudig tot complex.
Play
Play
Je maakt een plan, voert werkzaamheden zelfstandig uit of legt monteurs uit wat ze moeten doen. Jij bent er verantwoordelijk voor dat het werk goed gedaan wordt. Je bent vraagbaak voor monteurs en aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Ook ben je kenner van montagewerkzaamheden. Op school en op je werk leer je wat nodig is in dit vak. Ook leer je mensen aansturen en projecten te begeleiden en om goed samen te werken. Communicatieve vaardigheden krijgen daarbij veel aandacht. Dankzij jouw kwaliteiten zijn opdrachtgevers tevreden over het geleverde werk!


Je krijgt les in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus.

De volledige opleiding tot technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving duurt formeel 3 jaar. Wij bieden alleen de 2 laatste leerjaren aan voor studenten die al de benodigde vakkennis hebben.

Vragen

Als technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving ga je aan de slag bij een elektrotechnisch installatiebedrijf of netwerkbedrijf. Je kunt ook verder studeren aan het hbo of de post-mbo opleiding middelbaar installatietechnicus elektrotechniek (MIT-E) volgen. Deze post-mbo opleiding is ook te volgen in losse modules.

Iedere week volg je een avond les op school en om de twee weken een hele dag. Daarnaast werk je bij een erkend leerbedrijf.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Je kiest bij je studie ook één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld Verdieping techniek en materialenkennis, Inspelen op innovaties of 3D-tekenen. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

  • mbo-diploma eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit.

Als je voldoet aan deze vooropleidingseisen, heb je al veel kennis van het vak. Je krijgt daarom vrijstelling voor het eerste leerjaar. Je start in het tweede leerjaar van de opleiding en kunt deze in twee jaar afronden.

Heb je een mbo-diploma op niveau 3 in een andere richting en je wilt deze opleiding doen, neem dan contact op met de school. 

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Docent Wim van Deurzen 

E-mail
Docent Wim van Deurzen

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Door Skills Heroes weet ik dat ik uitdagingen aankan
Tim Roedts
studeert Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit en deed mee aan Skills Heroes

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste