Duitse gitarist Konstantin Richter heeft zin in het Crafted Festival

Gepubliceerd op: 19 juni 2023

Onderwijs

Summa College Crafted Alkahest Roadburn nieuws

Het is voor zover hij weet de enige metal-opleiding ter wereld, daarom was de keuze voor de Metal Factory in Eindhoven een logische voor de 24-jarige Konstantin Richter uit Duitsland. In juli viert de artiestopleiding van het Summa College haar tienjarig bestaan. Het hoogtepunt voor Konstantin vindt echter al plaats op 22 juni: net als vorig jaar zal hij aantreden op het Crafted Festival. Hét event waar creatief vakmanschap wordt gevierd.

Als creatieve werelden elkaar ontmoeten

Konstantin komt uit Cottbus, tegen de Poolse grens, zo’n 120 kilometer van Berlijn. De stad telt zo’n honderdduizend inwoners. “Niets mis met die regio, maar wat ik Eindhoven aantref is uniek”, vertelt hij enthousiast. Hij woont al twee jaar in Nederland en gaat misschien wel nooit meer weg. “Het is voor mij the place to be. Overal ter wereld zijn muziekscholen, maar een specifieke metal-opleiding kom je nergens anders tegen. Ik maak hier veel vrienden met wie ik muziek maak. En ik leer al een aardig woordje Nederlands.” Konstantin is een gitarist in hart en nieren, maar op zijn mbo-opleiding heeft hij zijn vingers niet alleen maar aan de snaren. “We leren veel meer, ook dat is bijzonder. De Metal Factory leert ons om van muziek ons beroep te maken. Ondernemerschap, de zakelijke en technische kanten van het vak.”

Indierock tijdens het kleurrijke Crafted

Op 22 juni is de zesde editie van het Crafted Festival, een ode aan talentvolle artiesten, bakkers, koks, kappers, stylisten, interieurontwerpers, fashiondesigners en engineers. Naast het festival is er een congres met gerenommeerde sprekers en ook Konstantin komt aan het woord. “Ik mag het openen met medestudent Cheyenne, een Duitse zangeres. We schaven aan onze muziek, de laatste loodjes. Denk aan indierock, muziek waar je vrolijk van wordt. Ik ga er ook vertellen over mijn ervaringen en over ons gezamenlijke optreden op Roadburn, een festival in Tilburg. We treden later die dag ook op tijdens de fashionshow. Eigenlijk is dat voor mij het belangrijkste moment. Ik vind het bijzonder dat op Crafted verschillende werelden elkaar ontmoeten in een hele bijzondere setting. Mode en muziek komen op dat moment samen. Een concept waar ik heel enthousiast van word. Crafted is a colorful mess, en dat bedoel ik in heel positieve zin. Ik kijk ernaar uit.”

Adrenaline

Wanneer hij achteraf tevreden is? “Dat moment is direct na ons optreden bij de fashionshow, niet ’s avonds thuis als ik in stilte reflecteer op de dag. Het gaat om dat moment direct na de show, als de laatste klanken wegsterven. De adrenaline die we dan voelen, de bewondering van het publiek, de modellen, mijn medeartiesten, het gevoel. Alles bruist en is in leven. Dan ben ik het meest gelukkig. Dát is voor mij Crafted.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze