Administration & finance (Bedrijfsadministrateur) (bbl)

Alle geldstromen binnen een bedrijf duidelijk in kaart brengen

behulpzaam
goed met cijfers
nauwkeurig
samenwerken
zorgvuldig
Als administration & finance specialist ben je heel nauw betrokken bij de financiële administratie. Je houdt alle financiële verplichtingen bij en controleert of de betalingen op tijd worden geregeld.
Play
Play
Play

 

Bij grote organisaties gaat het vaak om grote bedragen. Jij houdt de geldstromen nauwkeurig in de gaten. Een verantwoordelijke taak waarvoor je zorgvuldig moet kunnen navigeren door financiële cijfers.

Als administration & finance specialist ben je betrokken bij de boekhouding, de financiële administratie. Je houdt alle financiële verplichtingen bij en controleert of de betalingen op tijd worden geregeld. Controleren en innen van uitstaande rekeningen en overzichten maken van de financiële positie van een bedrijf behoort ook tot je taken. Daarnaast bekijk je of het bedrijf wel de doelstellingen haalt die zijn afgesproken door onderzoek en analyse.

Je leert op school alles over bijvoorbeeld belastingen, archiveren en verschillende administratiesoorten. Alles wat je leert tijdens je studie breng je natuurlijk tijdens je stage tot uitvoering in de praktijk. Na deze opleiding weet je alles over de financiële zaken. Dat is zeer waardevolle kennis als je een eigen onderneming wilt starten, in welke branche dan ook.

Je werkt met specifieke software voor de financiële administratie. Als financieel specialist van het bedrijf komen collega's voor advies naar jou toe en met je teamgenoten zit je regelmatig in overleg. Het is een goede eigenschap als je rustig en op jezelf (introvert) bent. Tijdens de opleiding leer je hoe je prettig samenwerkt met collega's van andere afdelingen

Sneller je diploma

Er bestaat de mogelijkheid om zowel in leerjaar 1 als in leerjaar 3 gebruik te maken van een maatwerktraject voor versnelling. Hierdoor is het haalbaar om de opleiding binnen anderhalf jaar af te ronden. Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen we je er meer over.

Deze opleiding is een combinatie van de opleidingen Bedrijfsadministrateur en Junior assistent-accountant.

Vragen

Als administration & finance specialist kun je bijvoorbeeld aan de slag op de financiële afdeling van een bedrijf, administratiekantoor of overheidsinstelling. Je kunt ook aan de slag bij een accountantskantoor, administratiekantoor of assurantiekantoor. Verder studeren kan natuurlijk ook met een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Accountancy, Bedrijfseconomie of Fiscale economie.

Je volgt 1 dag per week lessen op school. Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Je bent 18 jaar op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding start.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie in je pakket hebt gehad.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Judith Smits

E-mail
Contactpersoon: Judith Smits

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste