Commercieel medewerker (bol)

Ik wil graag leren bellen en mailen met bedrijven die klant zijn of dat worden

adviseren
commercieel
communicatief - sociaal
klantvriendelijk
verantwoordelijk
Dit is een opleiding voor creatieve praters die weten wat ze willen: een commerciële functie in de zakelijke markt.
Play
Play
Play

Als commercieel medewerker verkoop je vanuit kantoor producten of diensten aan andere bedrijven. Je legt via mail en telefoon contact, promoot de producten en zorgt dat mensen er positief over denken. Soms moet je voor de koop rond is nog onderhandelen. Over de prijs of de levertijd bijvoorbeeld. Je bent vriendelijk, zorgvuldig en communiceren is je tweede natuur.

En dan begint de volgende uitdaging. Hoe zorg je dat die klant tevreden blijft? Dat je weet hoe hij of zij over het product denkt? En dat je die relatie onderhoudt? Je stelt de offertes op, zet orders uit en onderzoekt de markt. Kortom, je zorgt als binnendienstmedewerker voor de verkoop van a tot z. Bij Summa Business leer je hoe!

Vragen

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als commercieel medewerker binnendienst bij een midden- en kleinbedrijf of groothandel. Verder studeren kan ook, bijvoorbeeld met de opleidingen Bedrijfskunde, (Junior) accountmanager of Medewerker marketing en communicatie.

Leerjaar 1 is een basisjaar waarin je lessen volgt samen met studenten van de opleidingen Bedrijfskunde en Junior accountmanager.

Praktijkopdrachten vormen de basis van de opleiding. Je krijgt vakkennis aangereikt door de docent (lessen, workshops) of door middel van groepsleren of zelfstudie. Je werkt aan opdrachten van bedrijven in de regio. Denk tijdens jouw leerproces bijvoorbeeld aan coaching tijdens telefonische verkoop, begeleiding in het onderzoeken van de markt, maar ook het pitchen van jouw resultaten aan jouw opdrachtgever. Een effectieve manier van leren waarin veel mogelijkheden zijn voor aanpassingen aan jouw leerstijl. 

Je leert communiceren in het bedrijfsleven, handige en natuurlijke gesprekstechnieken, en krijgt zowel commerciële als creatieve vakken. Je krijgt veel praktijktraining en je kunt vanaf leerjaar 2 stagelopen bij toonaangevende bedrijven. De opleiding volgt de ontwikkelingen in de branche en blijft zo actueel.   

De leerjaren bestaan uit: 20% keuzedelen, 30% profieldeel, 50% basisdeel

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemend gedrag, persoonlijk profileren, inspelen op innovatie en digitale vaardigheden. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie in je pakket hebt gehad. 
 

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten: 

WhatsApp
Contactpersoon: Judith Smits
Docent Business-to-business: Meranda de Laat

E-mail
Contactpersoon: Judith Smits
Docent Business-to-business: Meranda de Laat

Instagram
Student Tulsi Gokoel, DM naar: @x.tulsi
Student Freek Hoppenbrouwers, DM naar: @freek_20

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste