(Junior) accountmanager (bbl)

Met mijn open houding ontdek ik wat de klant wil en sluit ik de beste deal

commercieel
communicatief - sociaal
klantvriendelijk
ondernemend
Je werkt in een bedrijf. Namens het bedrijf doe je zaken met andere bedrijven over vaak grote partijen producten, bijvoorbeeld met groothandels of webshops. Je ontdekt wat klanten precies willen en maakt een goede deal. Dat is jouw belangrijkste taak als (junior) accountmanager. Ook onderzoek je wat er speelt in de markt, wat de trends en ontwikkelingen zijn en wat de concurrenten doen.
Play
Play
Play

Zo maak je voor iedere klant het perfecte aanbod op maat. Je houdt steeds contact en gaat vaak bij klanten langs. Daarbij zie je er altijd keurig uit. Ook jouw geduld, begrip en vlotte babbel komen iedere dag van pas. Maak jij de deal rond? Na deze opleiding bij Summa Business wél!

De bbl-variant van (junior) accountmanager is speciaal ontwikkeld voor mensen die al enige ervaring in de sales hebben, al ouder zijn en zich willen omscholen én mensen met een relevante vooropleiding. Lijkt het alsof deze tekst voor jou geschreven is? Dan kun je je aanmelden. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen om te kijken of deze opleiding bij jou past.

 

Vragen

Je kunt aan de slag als (junior) accountmanager, business to business, in veel verschillende branches. Het werkveld is erg breed. Als je nog verder wilt studeren, kun je bijvoorbeeld de hbo-opleidingen Commerciële economie, Business en retailmanagement of Sales- en accountmanagement volgen. 

Tijdens de bbl-opleiding tot (junior) accountmanager ga je de theorie en onderwerpen leren en leren toepassen op je werk. Je hebt daarom een leer-werkbedrijf nodig mét contract, erkend door de S-BB. Je gaat één dag per week naar school en gaat minimaal 24 uur aan het werk in het bedrijf. De gehele opleiding ben je bij hetzelfde bedrijf aan de slag.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, online marketing en e-commerce of hbo doorstroom. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten: 

WhatsApp
Docent Roel Geelen

E-mail
Docent Roel Geelen

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze