Hospitality basisjaar niveau 2 (bol)

Ben jij gastvrij en klantgericht?

gastvrij
klantvriendelijk
plannen - organiseren
representatief
vreemde talen spreken
Aan de slag in de hospitality! In een gezamenlijk basisjaar leer je wat je allemaal kunt doen in deze bruisende branche. Zo ontdek je waar je hart ligt. Kiezen voor een uitstroomrichting doe je later
Play

Ben jij gastvrij, houd jij van organiseren en maak je het anderen graag naar de zin? Heb je daarnaast interesse in het klaarmaken en serveren van heerlijke gerechten? Dan zijn de Summa Hospitality opleidingen niveau 2 iets voor jou! 

Summa Horeca en Summa Facilitair hebben de handen ineengeslagen en zijn gekomen tot een gezamenlijke opleiding, waarmee je een brede basis legt voor je toekomst. 
Je krijgt in het eerste jaar van alle onderdelen van facilitaire dienstverlening en horeca het nodige mee. In het tweede leerjaar ga je je specialiseren. Je kiest dan voor de uitstroomrichting: 

 • Kok, niveau 2 (bbl)
 • Gastheer/-vrouw, niveau 2 (bbl)
 • Medewerker facilitaire dienstverlening, niveau 2 (bol of bbl)

De Horeca-opleidingen zijn beschikbaar in bbl-vorm. Dan ga je 1,5 dag per week naar school en daarnaast werk je bij een leerbedrijf. Je verdient daarmee een salaris.

Vragen

Je maakt kennis met de opleidingen van Summa Facilitair en Summa Horeca op niveau 2. Later in het jaar maak je een keuze voor je uiteindelijke vak. Je krijgt in het eerste jaar van alle onderdelen van facilitaire dienstverlening en horeca het nodige mee. In het tweede leerjaar ga je je specialiseren. Je kiest dan voor de uitstroomrichting: 

 • Kok, niveau 2 (bbl)
 • Gastheer/-vrouw, niveau 2 (bbl)
 • Medewerker facilitaire dienstverlening, niveau 2 (bol of bbl)

 

Je werkt en leert in het eerste jaar in de levendige omgeving van Summa Plaza. Hier zijn verschillende horeca-hotspots en er is een logistiek punt. Ook worden er conciërge, repro en administratieve werkzaamheden gedaan. Je krijgt volop de kans, tijd en ruimte om te ontdekken wat nu echt bij jou past.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Grote kans op werk

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

 • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • diploma lbo, vbo of mavo of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
 • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
docent Anton van de Water
E-mail
docent Anton van de Water

Instagram
DM naar @summa.facilitair

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze