Ondernemend meubelmaker/(scheeps) interieurbouwer (bbl)

Creatief, professioneel en vakkundig werken met hout

behulpzaam
creatief
handig
leidinggeven
plannen - organiseren
Met deze opleiding specialiseer je je in een van de twee richtingen meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer of de timmerindustrie. Je kiest bij aanvang van de opleiding de richting die bij jou past.
Play
Play
Play
Met deze opleiding specialiseer je je in een van de twee richtingen meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer of de timmerindustrie. Je kiest bij aanvang van de opleiding de richting die bij jou past. 

Je werkt aan zowel grote als kleine projecten. Je bent bezig met productontwikkeling, leidinggeven/projectbegeleiding. Je maakt werktekeningen, planningen en maakt natuurlijk ook producten in de fabriek en begeleidt anderen daarbij.

Bij Summa Wonen & Design leer je alles wat je nodig hebt om jouw project draaiend te houden. Je beheert de voorraad, plant mensen in en houdt de voortgang in de gaten. Je coördineert het werk, geeft leiding en overlegt met de bedrijfsleider en de directie. Verder ben je de vraagbaak voor je medewerkers en geef je hen het goede voorbeeld.

Vragen

Na deze opleiding kun je aan het werk als meewerkend leidinggevende in de hout-, meubel- en interieurbranche. Verder studeren kan ook, bijvoorbeeld met een hbo-opleiding zoals Bouwtechnische bedrijfskunde, Leraar bouwtechniek of Technische bedrijfskunde. Je kunt je werkgebied ook verbreden en overstappen naar de timmerindustrie of de houthandel.

Je volgt 1 dag per week onderwijs op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

  • diploma mbo niveau 3 in dezelfde vakrichting.

Formeel duurt de opleiding 4 jaar. Als je voldoet aan deze vooropleidingseisen, heb je al veel kennis van het vak. Je krijgt daarom vrijstelling voor het eerste en tweede leerjaar. Je start in het derde leerjaar van de opleiding en kunt deze in twee jaar afronden.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Je kunt hiervoor solliciteren bij het samenwerkingsverband BosMti in Nuenen of je solliciteert zelf bij een leerwerkbedrijf. Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Bbl-opleidingen en Hout: docent Ron Rooijackers

E-mail
Bbl-opleidingen en Hout: docent Ron Rooijackers

InstagramDM naar @summa_interieuradvies
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste