Werken aan staal- en machineconstructies: handen uit de mouwen

creatief techniek nauwkeurig zelfstandig ruimtelijk inzicht doorzetten staand werken veilig werken monteren op hoogte werken iets maken van metaal constructies kwaliteitsbewust

Als allround constructiewerker ben je bezig met het samenstellen van onderdelen voor staalconstructies en machineconstructies voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. Je maakt iets met je handen maar je moet ook je hoofd erbij houden.

Als beginnend constructiewerker voer je eerst routinematige werkzaamheden uit met verschillende soorten machines. Bijvoorbeeld met laser-, plasma- of waterstraalsnijmachines, kant- en zetbanken en profielbuigmachines. Ook leer je verschillende lasmethoden. Aan het einde van de opleiding werk je zelfstandig en ben jij de vakman.

Je leert een verantwoordelijk vak. Als allround constructiewerker begeleid je collega’s en zorg je dat zij net zo foutloos en veilig werken als jij. Als je leidinggevende de eindcontrole uitvoert, kun je trots zijn op de kwaliteit van jullie werk.

“Heerlijk met mijn handen werken”

Janine Lenting

Student Allround constructiewerker

Lees meer

Als constructiewerker kun je bijvoorbeeld aan de slag bij constructiebedrijven, toeleveringsbedrijven, bedrijven voor machine- en apparatenbouw of de transportmiddelenindustrie. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 4 opleiding Verspaningstechnoloog (i.s.m. Teclab).


Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44
Ziekmelden? Kijk hier.

06 28 94 84 11
Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.