Leer hoe je van laswerk echt vakwerk maakt

creatief doorzetten iets maken van metaal lassen nauwkeurig op hoogte werken ruimtelijk inzicht staand werken techniek veilig werken

Werken met metaal, dat is iets voor jou. Als basislasser werk je met verschillende lasmachines maar vooral met je handen. Je maakt stevige verbindingen tussen twee stukken metaal. Je krijgt opdrachten van je leidinggevende en voert die zelfstandig uit. Welk las je moet zetten, lees je op een tekening. Je werkt daarbij nauwkeurig zodat je echt vakwerk aflevert. Als je het even niet weet, vraag je het aan een ervaren collega.

Op school leer je de diverse lasmachines en technieken kennen. Je leert veilig omgaan de machines, je teamleden en de omgeving. Het kan voorkomen dat je straks op hoogte moet werken. Samen met je collega's voorkom je ongelukken door je aan de regels te houden.

Als basislasser doe je niet-gecertificeerd laswerk. Dat wil zeggen dat jouw laswerk niet aan bepaalde veiligheids- en kwaliteitseisen hoeft te voldoen. Wil je dit wel, dan kun je na of tijdens deze opleiding doorstromen naar de niveau 3 opleiding Allround lasser.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als basislasser kun je bijvoorbeeld aan de slag bij constructiebedrijven, lasbedrijven, bedrijven voor machine- en apparatenbouw en de metaalproductenindustrie. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 3 opleiding Allround lasser of Allround constructiewerker.


Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.


Ziekmelden? 

Kijk hier of bel: 040 269 40 90

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.