Ik wil graag leren hoe een bedrijf werkt en hoe ik de resultaten kan verbeteren
Je kunt aan de slag als medewerker en doorgroeien naar manager, leidinggevende of adviseur bij een kleine of middelgrote (groothandels)onderneming. Je maakt daar analyses over de bedrijfsvoering en werkt samen met je collega's om het resultaat van de onderneming te verbeteren. Als medewerker of manager in de groothandel speel je in op kansen in de markt. Maar je bent ook hands-on bezig met alledaagse werkzaamheden.
Als je verder wilt studeren aan het hbo, kan dat natuurlijk ook. Deze opleiding biedt studenten een uitstekende voorbereiding in de vakken bedrijfseconomie, management, logistiek, marketing en sales om succesvol door te kunnen stromen naar verschillende hbo-opleidingen. Ook studenten met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo kunnen hier gebruik van maken, mét een beroepsdiploma op zak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de hbo-opleidingen Bedrijfseconomie, Commerciële economie en Small business en Retail management. Naast je studie een eigen bedrijf beginnen en later doorstarten kan prima, maar eerst ervaringen opdoen bij verschillende bedrijven is wel ons advies.
Praktijkopdrachten vormen de basis van de opleiding. Je krijgt vakkennis aangereikt door de docent (lessen, workshops) of door middel van groepsleren of zelfstudie. In het commercieel centrum werk je aan deze opdrachten van bedrijven in de regio. Denk tijdens jouw leerproces bijvoorbeeld aan coaching tijdens telefonische verkoop, begeleiding in het onderzoeken van de markt, maar ook het pitchen van jouw resultaten aan jouw opdrachtgever. Een effectieve manier van leren waarin veel mogelijkheden zijn voor aanpassingen aan jouw leerstijl.
Tijdens deze pittige opleiding word je uitgedaagd om met creatieve oplossingen te komen. Je leert verkoop- en beïnvloedingstechnieken door commerciële en financiële kennis te gebruiken.
De opleiding is een combinatie tussen praktijkstage en school. Je kunt zelf een geschikte stageplek zoeken.
Zo ziet de opleiding eruit in uren:
- 1e leerjaar: 700 uur onderwijstijd, 300 uur stage (bpv)
- 2e leerjaar: 550 uur onderwijstijd, 450 uur stage (bpv)
- 3e leerjaar: 550 uur onderwijstijd, 450 uur stage (bpv)
De leerjaren bestaan uit:
- 15% keuzedelen
- 35% profieldeel
- 50% basisdeel
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2021-2022 bedraagt 1.216 euro.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Grote kans op werk
Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.
- Heb je mbo-diploma niveau 3 in dezelfde richting? Dan kun je met mogelijk instromen in het 2e leerjaar.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Jouw studie: Bedrijfskunde (bol)
Met de brede opleiding Bedrijfskunde ontwikkel je je tot een goede manager, leidinggevende of adviseur binnen een kleine of middelgrote (groothandels)onderneming. Je moet de commerciële wereld leuk en interessant vinden, want alle onderdelen komen aan bod. Dat is veel en dus ook pittig. Je moet daarom echt gemotiveerd zijn om aan deze opleiding te beginnen.
Je werkt met je collega's samen om het resultaat van de onderneming te verbeteren. Op school leer je over de missie, visie en strategie van een organisatie en over bedrijfsvoering, personeel, logistiek en bedrijfseconomie.
Je houdt je bezig met het vermarkten van producten of diensten die omzet opleveren voor je organisatie. Je krijgt ook te maken met administratie, financiën, verkoop en logistiek.
Bij Summa Business leer je omgaan met het dagelijkse werk in een klein of middelgroot bedrijf. Daardoor ben je goed voorbereid en heb je alles onder controle.
De mbo-opleiding Bedrijfskunde is een aangepaste variant van de opleiding Vestigingsmanager groothandel. Als je deze opleiding afrondt, krijg je het diploma Bedrijfskunde, met uitstroomcrebo Vestigingsmanager Groothandel, niveau 4.
Check ook deze opleidingen
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wat is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Ik begin volgend schooljaar met een opleiding. Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?