Scherp blijven en personen, gebouwen of transporten veilig houden

aanpakken actieve houding doorzetten flexibel mensen helpen niet bang zijn observeren en luisteren orde en regels overwicht uitstralen stevig in je schoenen staan veiligheid werken in uniform zelfstandig

Als beveiliger houd je alles goed in de gaten. Zie je iets afwijkends, dan schat je de situatie in en onderneem je actie. Je spreekt bijvoorbeeld iemand aan op zijn gedrag, verleent eerste hulp of houdt iemand aan.

Je probeert onveilige situaties en crimineel gedrag te voorkomen. Vaak is jouw aanwezigheid al genoeg. Toch blijf je scherp.

Soms heb je te maken met gasten, bijvoorbeeld bij een toegangscontrole. Je stelt je dan netjes en dienstverlenend op, maar straalt wel overwicht uit. Dit gastheerschap, zoals dat heet, leer je op school en tijdens je stage. Ook andere onderdelen van het vak leer je op deze manier. Zoals toezicht houden op de veiligheid van gebouwen. En actie ondernemen in noodgevallen.

Jij ziet en hoort alles. Samen met je team houd jij personen, gebouwen of transporten veilig.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als beveiliger kun je werken bij de veiligheidsdienst van een bedrijf. Of voor een beveiligingsbedrijf waarvoor je op verschillende plaatsen gaat werken. Een beveiliger kan onder andere werken bij kantoren, scholen, vliegvelden, alarmcentrales, bedrijventerreinen, ministeries, evenementen, gevangenissen of op geld- en waardetransporten. Na het behalen van je diploma kun je je specialiseren met behulp van cursussen. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 3-opleiding Coördinator beveiliging.

"Ik word er als mens sterker van"

Shentley Mathilda

Student Beveiliger

Lees meer

Hulp bij studiekeuze

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

 

Algemene vraag?

040 269 40 00

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.