Beveiliger 3 (Coördinator beveiliging) (bol)

Met je team garandeer je veiligheid

handig
leidinggeven
plannen - organiseren
stevig in je schoenen staan
stressbestendig

Als beveiliger 3 zorg je voor de beveiliging van een gebouw, terrein of transport. Je stuurt een team aan en zorgt dat je collega’s hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Zelf doe je ook beveiligingswerk.

Play
Play
Play

Je bent dus een ‘meewerkend voorman’. Je hebt dezelfde taken als een beveiliger maar stelt bijvoorbeeld ook draaiboeken op, draagt bij aan werkinstructies en adviseert de leidinggevende en de klant waarvoor hij werkt over te nemen beveiligingsmaatregelen. Soms heb je te maken met gasten, bijvoorbeeld bij een toegangscontrole. Je stelt je dan netjes en dienstverlenend op, maar straalt wel overwicht uit.

Als beveiliger 3 moet je goed kunnen omgaan met onverwachte situaties. Je team verwacht dat jij met een snelle en duidelijke oplossing komt. Samen met je team houd jij het veilig!

De opleiding Beveiliger 3 heette voorheen Coördinator beveiliging.

Vragen

Als beveiliger 3 kun je werken bij de veiligheidsdienst van een bedrijf of voor een beveiligingsbedrijf waarvoor je op verschillende plaatsen gaat werken. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij ziekenhuizen, de luchthaven of de gemeente, of bij bedrijven op de High Tech Campus zoals ASML. Je kunt ook doorstromen naar een niveau 4-opleiding als Leidinggevende team/afdeling/project, Facilitair leidinggevende of Juridisch-administratief dienstverlener.

Je behaalt met deze opleiding twee mbo-diploma’s: beveiliger 2 én beveiliger 3.

Op school leer je in de praktijk met onder andere evenementbeveiliging, objectbeveiliging (schoolgebouw) en baliewerkzaamheden. Je gaat de eerste anderhalf jaar 5 dagen in de week naar school. Daarna loop je 4 dagen per week stage en ga je 1 dag per week naar school. 

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Bij aanvang van je werk vindt een screening plaats door de politie. Je mag in het verleden niet in aanraking zijn geweest met politie of justitie.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Voor de bol-opleidingen Beveiliger niveau 2 en 3 is het niet nodig om leermiddelen te bestellen. Indien nodig kunnen deze geleend worden via school. Wil je toch liever eigen boeken hebben, dan wordt in de introductieweek uitgelegd wat je nodig hebt en hoe je die kunt bestellen.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Je wordt door de politie gescreend voordat je bij je leerbedrijf kunt starten. Het leerbedrijf vraagt dan de zogenaamde ‘groene pas’ aan bij korpschef. Om deze pas te krijgen, mag je geen veroordeling (geldboete, taakstraf, vrijheidsstraf) hebben. De politie kijkt 8 jaar terug dus je moet langer dan 8 jaar in Nederland wonen op het moment dat je met de opleiding start.

Ben je nog niet 8 jaar woonachtig in Nederland? Dan moet je een document uit je land van herkomst kunnen overleggen waarin staat dat je niet in aanraking bent geweest met de politie aldaar. 

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

E-mail
Martijn Hurkmans

Instagram
DM naar @summaveiligheid

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze