Beschadigde delen eruit laten zien als nieuw. Laat dat maar over aan een gespecialiseerd autospuiter!

aanpakken auto's vernieuwen gevoel voor kleur handig zijn houdt van auto's lang staan mooi maken nauwkeurig onderdelen monteren samenwerken techniek werken met je handen
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als eerste autospuiter ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een autoschadeherstelbedrijf of afdeling autoschade bij een autobedrijf. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 3 opleiding Autoschadetechnicus. Deze opleiding wordt niet door Summa verzorgd.

Jouw studie: Eerste autospuiter (bbl)

Van een deur met een diepe kras tot een kaal carrosseriedeel. Als eerste autospuiter laat je ze er weer uitzien als nieuw, met precies dezelfde kleur. Binnen jouw bedrijf ben jij straks het eerste aanspreekpunt voor autospuitwerk.

Het eerste jaar van de opleiding leer je ook spatborden, motorkappen en deuren uitdeuken. Je leert autoruiten herstellen en vernieuwen en nieuwe spatborden of bumpers monteren. Ook elektronica en hydraulica komen aan bod. Daarna ga je je specialiseren in autospuiten.

Je volgt je lessen in een speciaal praktijkcentrum, een echte werkplaats met de modernste technische middelen. Daar leer je veilig en nauwkeurig werken. Naast het spuiten zelf wordt veel aandacht besteed aan het voorbewerken voor de spuiterij en het afleveren van gespoten delen.

Je werkt de hele dag met schadeauto's, van klassiekers tot de nieuwste modellen. Als autoliefhebber zorg jij ervoor dat ook anderen weer verliefd op deze auto's kunnen worden!

“Een toekomst als autospuiter”

Student Eerste autospuiter

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.