Technisch specialist autoschadeherstel  (bbl)

De specialist in autoschade!

klantvriendelijk
plannen - organiseren
samenwerken
technisch inzicht
zelfstandig
Jij bent het eerste aanspreekpunt in de werkplaats bij technische vraagstukken.
Play

Als technisch specialist autoschadeherstel werk je met verschillende voertuigsystemen, zowel in teamverband als individueel. Als techneut in de werkplaats van de afdeling schadeherstel maak je zelf een tijdsinschatting en kies je per opdracht de juiste werkwijze.

Technisch inzicht en prioriteiten stellen is daarbij van groot belang. Het is een zelfstandige functie, waarbij je foutcodes en foutmeldingen diagnosticeert en analyseert. Je hebt ook een adviserende rol naar de frontoffice.

Vragen

Als technisch specialist autoschadeherstel ben je werkzaam bij een schadebedrijf en stel je diagnoses, kalibreer je systemen en leer je systemen in. Jij bent de techneut in het schadebedrijf.

Bij deze opleiding werk je 4 dagen per week bij een leerwerkbedrijf en ga je 1 dag naar het praktijkcentrum. Je werkt onder andere aan de nieuwste automodellen. Waardevolle praktijkervaring!

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 715euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Dit is een nieuwe opleiding. Er zijn nog geen cijfers van deze opleiding bekend.

Bekijk de cijfers van de voorganger van deze opleiding, Eerste Autoschadetechnicus. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Heb je een diploma Eerste autoschadehersteller niveau 3, dan kun je starten in het derde leerjaar en de opleiding in twee jaar afronden. 

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

 

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze