De zaak runnen met gemotiveerd personeel

anderen motiveren begroting maken coördineren flexibel gastgericht goede werksfeer leiding geven overzicht houden personeelsmanagement samenwerken stressbestendig verantwoordelijk wisselende werktijden zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als leidinggevende bediening kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een restaurant, vergader-/congrescentrum, hotel of bij instellingen zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Met je diploma kun je ook doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool of de Lerarenopleiding Hogere Hotelschool.

Jouw studie: Leidinggevende bediening (bol)

Als leidinggevende bediening ben jij mede verantwoordelijk voor het personeel. Je bewaakt de werk- en handelswijzen en ondersteunt en adviseert de medewerkers waar nodig. 

Je werkt mee aan het opleiden van medewerkers en informeert hen over beroepsgerichte zaken. Je geeft leiding aan een team en werkt zowel voor als achter de schermen. Met jou aan het roer verlopen de dagelijkse werkzaamheden soepel en zijn je gasten tevreden. 

Je leert praktijkgericht over bijvoorbeeld financieel management, commercieel handelen en rapporteren. Tijdens de lessen werk je mee aan het afdelingsplan en de personeelsplanning, begrotingen en budgetten en bijvoorbeeld het begeleiden, beoordelen en werven van medewerkers.

Samen met de leidinggevende keuken run je de zaak en doe je er alles aan om het horecabedrijf succesvol en winstgevend te laten zijn. Gemotiveerde medewerkers zijn hiervoor een voorwaarde. Net als je collega's werk je op onregelmatige tijden, maar je geniet ook van dezelfde goede werksfeer. Een verantwoordelijk vak binnen de horeca.

#SummaHoreca

"Horeca is hard werken, maar de hele sfeer is zo gezellig"

Lees het verhaal van Rutger Vermeulen

Student Leidinggevende bediening

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.