Helemaal op je plek in een magazijn
Als logistiek medewerker ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een groothandel, warehouse, transportbedrijf, distributiecentrum of productiebedrijf. Met je diploma kun je doorstromen naar de opleiding Logistiek teamleider op niveau 3.
Je volgt lessen op school en loopt je stage bij een erkend leerbedrijf.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2021-2022 bedraagt 1.216 euro.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. We bieden je daarnaast een aantal keuzedelen aan waardoor je extra kunt leren over onderwerpen die te maken hebben met jouw vak. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of;
- diploma mbo entreeopleiding (niveau 1).
Je bent 16 jaar of ouder bij aanvang van de opleiding.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Jouw studie: Logistiek medewerker (bol)
Als logistiek medewerker ben je de spil van het magazijn. Jij weet waar alles ligt of in welke hoek je het moet zoeken. Als je niet van stilzitten houdt en van aanpakken weet, dan is dit de juiste opleiding voor jou.Je moet goed weten wat je verplaatst en hoe je daarmee omgaat. De ene keer werk je met onschuldige goederen zoals speelgoed, de andere keer met gevaarlijke stoffen of verse producten. Het inpakken is per artikel anders en je denkt aan het milieu: teveel verpakkingsmateriaal is onnodig.
Soms kun je het niet met spierballen oplossen en moeten goederen met een heftruck of reachtruck verplaatst worden. Tijdens schooltijd krijg je de kans om een heftruck- en/of reachtruckcertificaat te halen. Het kan zo zijn dat je werkgever dit voor je betaalt.
Wat is er weg en wat komt er terug? Voorraad bijhouden, vrachtbrieven controleren en alles zorgvuldig digitaal noteren hoort ook bij dit vak. In een magazijn ben jij helemaal op je plek!
“Ik weet echt wel wat sjouwen is”
Sanne PetersenStudent Logistiek medewerker
Lees meer
“Ik weet echt wel wat sjouwen is”
Door: Sanne Petersen, Student Logistiek medewerker
“Ik loop stage bij kringloopbedrijf de Grootste Bazaar hier in Eindhoven en heb het daar ontzettend naar mijn zin. Ik richt de winkel in en beoordeel de ontvangen goederen. Soms is het ook zwaar werk, maar dat kan ik hebben. Ik weet echt wel wat sjouwen is. Ik ben opgegroeid met mijn vader en broer op de markt. Met kleinvak handel, telkens opbouwen en afbouwen, dat sjouwen heb ik wel geleerd. Op mijn stage ben ik er om alles wat binnenkomt uit te zoeken en op de juiste plek te krijgen. Dat bevalt me prima.
Ik heb echt geluk gehad met mijn stage. Ik heb deze plek zelf gevonden en wilde hier graag aan de slag. Gelukkig kon dat ook met mijn opleiding, daar ben ik erg blij mee. Na mijn stage ben ik klaar met mijn opleiding maar ik ga waarschijnlijk nog niveau 3 of 4 doen. Uiteindelijk wil ik in mijn werk ook doorgroeien.”
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wat is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?