Maak zélf meubels en interieurs
Klaar met de opleiding? Dan kun je werken als meubelmaker/interieurbouwer bij de meubelindustrie, interieurbouw of scheepsinterieurbouw. Verder studeren in de bol-variant? Dat kan bijvoorbeeld bij de opleiding Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op niveau 4. Je kunt ook in bbl de opleiding Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op niveau 3 doen.
Je volgt 5 dagen per week lessen op school. Tijdens de opleiding loop je in het eerste leerjaar 10 weken stage en in het tweede leerjaar 2 keer 10 weken stage.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 1.239 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
De keuzedelen waaruit je in deze opleiding kunt kiezen zijn:
- Digitale vaardigheden basis (K0022)
- Procesoperator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines (K0443)
- Experimenteren met materialen en technieken (K0435)
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of;
- diploma mbo entreeopleiding (niveau 1).
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Jouw studie: Meubelmaker/(scheeps) interieurbouwer (bol)
Als meubelmaker/interieurbouwer assisteer je in de productie van meubels of interieurs, of onderdelen daarvan. Je werkt bijvoorbeeld aan kasten, tafels en stoelen. Of je werkt aan complete keukens, badkamers, winkel- of kantoorinrichtingen.Aan de hand van een werktekening maak je onderdelen precies op maat. Daarbij gebruik je vaak hout, maar ook veel kunststof en hang- en sluitwerk. Van elk materiaal weet je hoe je ermee om moet gaan. Ook weet je welke machines of welk gereedschap nodig is. Daarbij vind je veiligheid en het milieu belangrijk. Je werkt vaak onder leiding van een ervaren collega.
Bij Summa Wonen & Design leer je welke materialen je gebruikt en hoe je deze materialen bewerkt. Ook leer je hoe je apparaten gebruikt, instelt en onderhoudt. En hoe je werktekeningen kunt lezen. In de werkplaats óf op locatie. Jij maakt straks de mooiste meubels en interieurs!
“Ik heb het op school echt naar mijn zin”
Mindert BeishuizenStudent Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer
Lees meer“Ik heb het op school echt naar mijn zin”
Door: Mindert Beishuizen, Student Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer
“Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt en ik vind het fascinerend wat je allemaal met hout kan doen. Mijn overgroot-opa was ook meubelmaker. Ik vind het super om te doen en ik heb het hier op school echt naar mijn zin!
We hebben vooral veel praktijklessen waarbij we veel hulp krijgen van de leraren. Ik heb bijvoorbeeld al een gereedschapskist, een eikenhouten bijzettafeltje en een kersenhouten kistje voor mijn zusje gemaakt. Het meest trots ben ik op mijn MDF-kastje met over de deur een schuine streep van inlegwerk.
Midden augustus was er een houtbeurs op Fort bij Vechten. Daar ontmoette ik een man die puzzels maakte van hout. Van die moeilijk oplosbare breinbrekers. Mijn vader begreep niet hoe de puzzel in elkaar gezet was, maar ik had het al snel door. Heb ik toch maar mooi geleerd op school.
Ik vind de praktijk super leuk om te doen omdat je soms ook je eigen projecten kunt maken. Sinds kort repeteer ik in het theater. Nu heb ik de wilde plannen om beide te combineren: decor bouwen en zelf spelen.”
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wanneer is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?