Zo vet, je zou bijna vergeten dat het school is!

artiest auditie band basgitaar drums gitaar licht en geluid musicmanagement muziek maken ondernemen optreden podium toetsen zang
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Je wordt opgeleid tot muzikant. Na deze opleiding kun je aan de slag als zelfstandig artiest/ondernemer in de muziekindustrie, bijvoorbeeld als uitvoerend artiest, in de studio, als muziekleraar of in het muziekmanagement. Je kunt ook of doorstromen naar het hbo. Denk bijvoorbeeld aan muziekgerelateerde opleidingen als het Conservatorium van Amsterdam, Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, Rock Academie in Tilburg of de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

Jouw studie: Rock City Institute (bol)

Leef jij voor je muziek? Ga jij voor die podiumplek als uitvoerend artiest of wordt straks juist de studio jouw domein? Zou je later zelf les willen geven of voel je toch meer voor een rol als manager in de industrie erachter? Heb je muzikale skills, je eigen artistieke ambities en de wil om het tot professional te schoppen, dan is Rock City Institute echt iets voor jou!

RCI kent 5 specialisaties: zang, drums, basgitaar, gitaar en toetsen. Alle lessen worden gegeven in het gebouw van PopEi op Strijp-S.

Naast instrumentale vaardigheden komen ook de zakelijke en technische kanten van het vak aan bod. Je leert intensief met elkaar samenwerken en samenspelen. Zo leg je een brede basis voor een beroep in de muziekindustrie. Leerbedrijf Rock City Company helpt je aan een portie ervaring op het gebied van eigen performances, festivalorganisatie en workshops.

Met je loopbaanbegeleider bespreek je wekelijks de voortgang, je leerdoelen, je dromen en je toekomstmogelijkheden. Zo word je uitgedaagd om steeds een stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen.

Proef de sfeer van de opleiding en lees meer informatie op de website van Rock City Institute.

“Samenwerken is alles”

Winston Hunte

Student Rock City Institute

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.