Zo vet, je zou bijna vergeten dat het school is!

artiest auditie band basgitaar drums gitaar licht en geluid musicmanagement muziek maken ondernemen optreden podium toetsen zang

Leef jij voor je muziek? Ga jij voor die podiumplek als uitvoerend artiest of wordt straks juist de studio jouw domein? Zou je later zelf les willen geven of voel je toch meer voor een rol als manager in de industrie erachter? Heb je muzikale skills, je eigen artistieke ambities en de wil om het tot professional te schoppen, dan is Rock City Institute echt iets voor jou!

RCI kent 5 specialisaties: zang, drums, basgitaar, gitaar en toetsen. Alle lessen worden gegeven in het gebouw van PopEi op Strijp-S.

Naast instrumentale vaardigheden komen ook de zakelijke en technische kanten van het vak aan bod. Je leert intensief met elkaar samenwerken en samenspelen. Zo leg je een brede basis voor een beroep in de muziekindustrie. Leerbedrijf Rock City Company helpt je aan een portie ervaring op het gebied van eigen performances, festivalorganisatie en workshops.

Met je loopbaanbegeleider bespreek je wekelijks de voortgang, je leerdoelen, je dromen en je toekomstmogelijkheden. Zo word je uitgedaagd om steeds een stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen.

Proef de sfeer van de opleiding en lees meer informatie op de website van Rock City Institute.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Mai schreef soundtrack voor Summa Sterren

Op Spotify staat ie al, maar binnenkort ook met de soundtrack voor de Summa Sterren: Mai Romswinckel.

  • Nieuws

Dit zijn onze topopleidingen

Acht opleidingen van het Summa College zijn bestempeld als beste van Nederland. Kies jij voor een van deze opleidingen?

  • Nieuws

RCI student Ellenor Vora in voorprogramma Kovacs

RCI student Ellenor Vora staat in het voorprogramma van Kovacs.

  • Nieuws

Je wordt opgeleid tot muzikant. Na deze opleiding kun je aan de slag als zelfstandig artiest/ondernemer in de muziekindustrie, bijvoorbeeld als uitvoerend artiest, in de studio, als muziekleraar of in het muziekmanagement. Je kunt ook of doorstromen naar het hbo. Denk bijvoorbeeld aan muziekgerelateerde opleidingen als het Conservatorium van Amsterdam, Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, Rock Academie in Tilburg of de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

“Samenwerken is alles”

Winston Hunte

Student Rock City Institute

Lees meer

Meer weten?

Wegwijsdag Creatief: Artiest/Muzikant

Deze middag geeft je inzicht in de verschillende creatieve opleidingen en beroepen van dit interessegebied.

  • Wegwijsdag

Hulp bij studiekeuze

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

 

Algemene vraag?

040 269 40 00

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.