Trots op handgemaakt brood en banket

brood bakken creatief dingen uitproberen handen uit de mouwen hygiëne lang staan 's nachts werken samenwerken taarten en gebak werken als anderen vrij zijn werken met je handen
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Binnen de opleiding zijn er 3 uitstroomrichtingen: banketbakker, broodbakker of brood-/banketbakker. Als uitvoerend bakker kun je aan de slag bij een ambachtelijke bakkerij of in een gemengd bedrijf met brood en banket. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 3 opleiding Zelfstandig werkend bakker

Jouw studie: Uitvoerend bakker (bbl)

Vers brood, heerlijke koekjes en mooie vormen: je hebt ze dagelijks in je handen. Als uitvoerend bakker maak jij van verschillende degen het lekkerste brood en banket. Met de hand dus, en dat maakt je vak extra leuk. Zo maak je producten die nergens anders te koop zijn.

In de moderne bakkerij op school leer je veel handmatige technieken. Ook leer je hygiënisch werken en hoe je verse producten kunt bewaren. Warenkennis is dus heel belangrijk. Soms help je mee in de winkel, dan moet je er netjes en verzorgd uitzien.

Het werk in een bakkerij begint vaak ’s nachts. Rond de feestdagen is het extra druk. Je werkt meestal als andere mensen vrij zijn. Maar als uitvoerend bakker heb je dat ervoor over. Je leert een echt, ambachtelijk vak en kunt trots zijn op je werk!


Summa Plaza: waar leren en werken samenkomen

Waar leren en werken samenkomen

“Ik had nooit verwacht dat ik dit allemaal zou kunnen”

Babette Roosen

Student Uitvoerend bakker, brood en banket

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.