Ambachtelijk brood en banket om van te watertanden: jij bedenkt en maakt het

creatief dingen uitproberen handen uit de mouwen lang staan mensen aansturen 's nachts werken samenwerken speciale broden bakken taarten en gebak werken met banket werken met je handen werken voor de feestdagen zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Binnen de opleiding zijn er 3 uitstroomrichtingen: banketbakker, broodbakker of brood-/banketbakker. Als zelfstandig werkend banketbakker kun je aan de slag in een ambachtelijke banketbakkerij of grotere banketbakkerszaak. Als zelfstandig werkend bakker kun je bijvoorbeeld werken bij een ambachtelijke bakkerij of in een gemengd bedrijf met brood en banket. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 4 opleiding Leidinggevende bakkerij of Patissier.

Jouw studie: Zelfstandig werkend bakker (bbl)

Lekker brood en banket moet er ook lekker uitzien. Daarom kiezen vooral creatieve en handige mensen voor het vak van zelfstandig werkend bakker. Tijdens deze opleiding kies je een afstudeerrichting: brood, banket of een combinatie van de twee. Bij elke richting creëer jij met de hand de mooiste en lekkerste bakkerijproducten.

Bonbons of petit fours bijvoorbeeld, zorgvuldig gedecoreerd en gepresenteerd in de door jou ingerichte vitrine. Of speciale gevulde broden, buitenlandse broodsoorten, beschuit of sierwerk van brood. Je denkt na over wat je maakt en waarom mensen jouw product zouden willen kopen. Presentatie is heel belangrijk voor de verkoop.  

Je leert hoe je hygiënisch en snel maar nauwkeurig werkt. En hoe je samen met je collega's het productieproces draaiende houdt. Je geeft ook leiding aan beginnende (banket)bakkers, dus je moet goed met mensen kunnen omgaan. Een verantwoordelijk, ambachtelijk vak!

“Extra leuk als een zelfontworpen gebakje goed verkoopt”

Steffie Ramakers

Student Zelfstandig werkend bakker, brood en banket

Lees meer

“Ook op school is het fijn werken”

Tom Reuvers

Student Zelfstandig werkend bakker, brood

Lees meer

“Bij verschillende bedrijven leer je telkens iets nieuws”

Giel Vermeulen

Student Zelfstandig werkend bakker, brood

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.