Leidinggevende bakkerij (bbl)

Verantwoordelijk voor de bakkerij, het personeel en het lekkerste brood en banket

goed met cijfers
leidinggeven
ondernemend
precisiewerk
stevig in je schoenen staan
Jij weet hoe het werkt in een ambachtelijke bakkerij. Als leidinggevende zorg je daarom dat alles op rolletjes loopt. Je zorgt dat iedereen goed en veilig zijn werk kan doen zodat het bedrijf succesvol is.
Play
Play
Play

Je zorgt dat iedereen goed en veilig zijn werk kan doen zodat het bedrijf succesvol is. Een verantwoordelijke taak waarvoor je stevig in je schoenen moet staan.

Op school leer je alles over het bakkersbedrijf. Het bakken laat je straks vooral aan anderen over, maar je weet wel hoe zij dat het best kunnen doen. Je maakt de planning, motiveert jouw team en verdeelt de taken. Jij weet precies wie waar goed in is, want jij hebt het personeel aangenomen.

Veiligheid is belangrijk in een bakkerij. Gaat het mis, dan zit jij met de gebakken peren. Jij zorgt daarom ook voor een veilige werkomgeving. Je merkt het, de functie van leidinggevende heeft zoveel lagen als een bruidstaart. Met een goede opleiding als deze is het vak net zo mooi.

Vragen

Als leidinggevende bakkerij kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een ambachtelijke bakkerij of een bedrijf in brood en banket. Je kunt ook doorstromen naar de een opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld de Lerarenopleiding. Je kunt ook ook intern bij het Summa College doorstromen naar de opleiding Patissier of Boulanger, als je daar nog geen diploma van hebt behaald. 

Je volgt 1 dag per week theorie-onderwijs op school. Daarnaast werk je maximaal 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf. 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld over voedingsleer, streekproducten of gerechten bereiden. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot deze niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

WhatsApp
Docent Joost van Werde

E-mail
Docent Joost van Werde

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Elk stagebedrijf is anders
Anne-Claire van de Kamp
Student Leidinggevende bakkerij

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Bij aanmelden ga je akkoord met de regels en richtlijnen van het Summa College.

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste