Boulanger (bbl)

In korte tijd naar het hoogste niveau in de wereld van brood

creatief
plannen - organiseren
samenwerken
Als boulanger ben je innoverend en steeds op zoek naar producten die aansluiten bij trends en klantenwensen.
Play
Play
Play

De boulanger is de echte vakman of vakvrouw met passie voor brood. Als boulanger ben je innoverend en steeds op zoek naar producten die aansluiten bij trends en klantenwensen. Je gaat in je werk uiteraard zorgvuldig en hygiënisch te werk.

Het is in deze functie belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig bent. Je bent de specialist op de werkvloer en weet ook je collega’s goed te begeleiden en te motiveren. Door je betrokkenheid voelt het echt als ‘jouw bakkerij’ en ‘jouw brood’, dus je doet er samen met je team alles aan om de beste producten te ontwikkelen en produceren.  

Op school borduren we voort op je kennis van alle technieken, maar leer je ook waarom je ze toepast. Je werkt veel in de praktijk en leert door te experimenteren met succesvolle recepten. Uitdagend en pittig, maar het geeft ook veel voldoening!

Vragen

Als boulanger ben je de specialist op de bakkersvloer. Je kunt gaan werken in grote en kleine bakkerijen die je meer willen bieden dan het standaard brood. Met je diploma kun je bovendien doorstromen naar het hbo.

Je werkt 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast volg je 1 dag per week lessen op school.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Van deze nieuwe opleiding zijn nog geen Studie in Cijfers bekend.

Je wordt opgeleid tot specialist in je eigen vakgebied. Daarom duurt deze opleiding slechts 1 jaar. Om te worden toegelaten tot deze specialistenopleiding heb je nodig:

 • diploma mbo Zelfstandig werkend bakker, niveau 3, of;
 • diploma mbo Allround bakker, niveau 3.

Werk
Tijdens een persoonlijk gesprek kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl. Op de Facebook-pagina van Summa Brood & Banket https://www.facebook.com/SummaBroodenBanket/ worden regelmatig vacatures gedeeld en tips uitgewisseld.

Tijdens de opleiding krijg je de vakken:
 • Leren loopbaan en burgerschap
 • Nederlands (niveau 3F)
 • Engels
 • Rekenen (niveau 3F)
 • Vakleer en grondstoffenkennis
 • Keuzendelen
 • Portfolio
 • Praktijkvoorbereiding
 • Praktijklessen

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

WhatsApp
Docent Bas Sormani

E-mail 
Docent Bas Sormani

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest of ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze