Koken op niveau

collega's aansturen creatief bezig zijn HACCP handen uit de mouwen hygiëne koken organiseren overzicht houden samenwerken schone werkplek stressbestendig verantwoordelijk werken als anderen vrij zijn wisselende werktijden zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als zelfstandig werkend kok kun je aan de slag bij een restaurant, cateringbedrijf, recreatiebedrijf, hotel of bij instellingen zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Met je diploma kun je ook doorstromen naar de opleiding Leidinggevende keuken, niveau 4.

Jouw studie: Zelfstandig werkend kok (bol)

Jouw studie: Zelfstandig werkend kok (bol)

Wat schaft de pot? Als zelfstandig werkend kok bepaal jij het! Met al je kennis en kunde van koken en ingrediënten stel jij mede de kaart samen en zorg je dat gasten de deur plat lopen. 

Je beheerst de kooktechnieken tot in de puntjes en werkt met creativiteit aan je eigen stijl. Zo ga jij naam maken in de horecawereld.

Tijdens je opleiding leer je daarom ook over ingrediënten en hoe je deze zo smakelijk mogelijk combineert. Bij het samenstellen van het menu denk je na over inkoop en voorraadbeheer. Seizoensgroenten van dichtbij zijn vaak goedkoper en dat kan helpen om winst te maken. Dit en meer leer je allemaal tijdens lessen en situaties in de praktijk.

Als zelfstandig werkend kok stuur je jouw collega’s van de keukenbrigade aan en werk je samen met de gastheer of gastvrouw zodat alle gasten tevreden zijn. Deze opleiding stoomt je klaar voor een succesvolle keukencarrière!

#SummaHoreca

"Zelf een broodje bedenken, maken en verkopen"

Cecile van Manen

Student Zelfstandig werkend kok

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.