Specialist transport en logistiek (manager transport en logistiek) (bol)

Voor de motivator die op weg is naar winst

leidinggeven
logisch nadenken
plannen - organiseren
ruimtelijk inzicht
verantwoordelijk

Een goede manager laat zijn personeel beter werken. Hoe jij dat doet als specialist transport en logistiek leer je door beroepsgericht onderwijs op school en tijdens je stages.

Play
Play
Play

Zonder transport en logistiek staat alles stil. Lopen de werkzaamheden van jouw team op rolletjes? Dan draagt dit bij aan een positief bedrijfsresultaat: winst!

Een goede manager motiveert zijn team. Als hoofdverantwoordelijke stuur je collega’s aan en zorg je ervoor dat goederen volgens planning hun bestemming bereiken. Problemen zijn voor jou uitdagingen. Jij behoudt altijd het overzicht. Naast de dagelijkse werkzaamheden van je team houd je het logistieke proces, de cijfers, de kosten en de werkomgeving in de gaten. Je kunt goed (zakelijk) communiceren. Efficiency is key, zoals ze dat zeggen.

Vragen

Na deze opleiding kun je als manager gaan werken bij een bedrijf in de transport of logistiek, zoals een transportbedrijf, groothandel, magazijn of een grote organisatie als een ziekenhuis, hogeschool of universiteit. Je kunt ook doorleren op het hbo. Bijvoorbeeld met de opleiding Logistics Management of Logistics Engineering. Het eerste jaar van die opleiding sla je dan over.

Op school leer je wat je in de praktijk nodig hebt. Dat kan met theorie, maar op school werken we ook praktisch.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. We bieden je daarnaast een aantal keuzedelen aan waardoor je extra kunt leren over onderwerpen die te maken hebben met jouw vak. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Grote kans op werk

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
 • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Je bent 16 jaar of ouder bij aanvang van de opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Je leert:

 • basismanagement
 • logistiek: uitvoering en beheer
 • ·opslagmanagement
 • transport: uitvoering en beheer
 • transportmanagement
 • digitale vaardigheden
 • ·ondernemerschap

Vanzelfsprekend krijg je ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

Whatsapp
Docent: Ronald Waldus

E-mail
Docent: Ronald Waldus

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Autoriteit verdien je door te laten zien dat je er verstand van hebt
Patrick Vestjens
Oud-student Manager transport en logistiek

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste