Technicus industrieel product ontwerpen (bol)

Van mooie schets tot succesvol eindproduct

creatief
logisch nadenken
plannen - organiseren
technisch inzicht
Tijdens de opleiding Technicus industrieel product ontwerpen (IPO) leer je producten te ontwerpen. Je werkt je eigen schetsen uit tot een mooi product.
Play
Play
Play
Tijdens de opleiding Technicus industrieel product ontwerpen (IPO) leer je producten te ontwerpen. Je werkt je eigen schetsen uit tot een mooi product. Daarbij moet je over veel dingen nadenken. Bijvoorbeeld over massaproductie en recycling, gebruiksgemak, duurzaamheid, betaalbaarheid en oja, of mensen het mooi vinden. Want je ontwerpt altijd voor de toekomstige gebruiker van het product.

Met een flinke dosis creativiteit en technisch inzicht ga je aan de slag. Je krijgt lessen op het gebied van design & construeren, produceren & techniek en bedrijfsvoering. Je leert schetsen met de hand, maar ook werken met Photoshop en CAD (SolidWorks). Ontwerpen leer je met projectopdrachten (individueel en in groepjes) onder begeleiding van docenten en studenten uit andere leerjaren. Uiteindelijk mag jij jezelf ontwerper noemen en verrijk je de wereld met jouw producten.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Vragen

Als technicus industrieel product ontwerpen ga je aan de slag als zelfstandig ondernemer of bij bedrijven die producten ontwikkelen en/of maken. Bijvoorbeeld ontwerpbureaus, meubelbouwers of producenten van speeltoestellen. Met je diploma kun je doorstuderen aan de hbo-opleidingen IPO (Rotterdam, Venlo, Arnhem, Den Haag), Design Academy, Interieurontwerp, Technische bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde.

Je start je opleiding met een algemeen basisjaar. Kies daarom bij aanmelden voor 'Technicus engineering'. 
In dit basisjaar maak je kennis met alle richtingen binnen engineering. Je krijgt met praktijkopdrachten volop de ruimte om te ontdekken en te experimenteren. Na het eerste jaar kies je de richting die het beste bij jou past:

Stage vormt een belangrijk onderdeel van je opleiding, daarom loop je in alle leerjaren stage bij een bedrijf.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Wiskunde en natuurkunde in je (examen)pakket worden aanbevolen.

Heb je een havo-diploma? Dan kun je mogelijk instromen in leerjaar twee van de opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten: 

WhatsApp
Docent Kellie van de Kerkhof

E-mail
Teamleider Bart van Eemeren

Instagram
DM naar @summaengineering

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Jammer dat mijn opleiding hier bijna voorbij is
Sjoerd Wouters
Oud-student Technicus industrieel product ontwerpen

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste