Technicus industrieel product ontwerpen (bol)

Van mooie schets tot succesvol eindproduct

logisch nadenken
plannen - organiseren
technisch inzicht
Tijdens de opleiding Technicus industrieel product ontwerpen (IPO) leer je producten te ontwerpen. Je werkt je eigen schetsen uit tot een mooi product.
Play
Play
Play
Tijdens de opleiding Technicus industrieel product ontwerpen (IPO) leer je producten te ontwerpen. Je werkt je eigen schetsen uit tot een mooi product. Daarbij moet je over veel dingen nadenken. Bijvoorbeeld over massaproductie en recycling, gebruiksgemak, duurzaamheid, betaalbaarheid en oja, of mensen het mooi vinden. Want je ontwerpt altijd voor de toekomstige gebruiker van het product.

Met een flinke dosis creativiteit en technisch inzicht ga je aan de slag. Je krijgt lessen op het gebied van design & construeren, produceren & techniek en bedrijfsvoering. Je leert schetsen met de hand, maar ook werken met Photoshop en CAD (SolidWorks). Ontwerpen leer je met projectopdrachten (individueel en in groepjes) onder begeleiding van docenten en studenten uit andere leerjaren. Uiteindelijk mag jij jezelf ontwerper noemen en verrijk je de wereld met jouw producten.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Vragen

Als technicus industrieel product ontwerpen ga je aan de slag als zelfstandig ondernemer of bij bedrijven die producten ontwikkelen en/of maken. Bijvoorbeeld ontwerpbureaus, meubelbouwers of producenten van speeltoestellen. Met je diploma kun je doorstuderen aan de hbo-opleidingen IPO (Rotterdam, Venlo, Arnhem, Den Haag), Design Academy, Interieurontwerp, Technische bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde.

Je start je opleiding met een algemeen basisjaar. Kies daarom bij aanmelden voor 'Technicus engineering'. 
In dit basisjaar maak je kennis met alle richtingen binnen engineering. Je krijgt met praktijkopdrachten volop de ruimte om te ontdekken en te experimenteren. Na het eerste jaar kies je de richting die het beste bij jou past:

Stage vormt een belangrijk onderdeel van je opleiding, daarom loop je in alle leerjaren stage bij een bedrijf.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Grote kans op werk

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Wis- en natuurkunde in je (examen)pakket worden aanbevolen.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Docent Thomas van Vroonhoven

E-mail
Teamleider Bart van Eemeren

Instagram
DM naar @summaengineering

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Jammer dat mijn opleiding hier bijna voorbij is
Sjoerd Wouters
Oud-student Technicus industrieel product ontwerpen
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest of ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze