Technicus engineering (bol)

Brede opleiding engineering, kiezen doe je later

aanpakken
handig
logisch nadenken
plannen - organiseren
technisch inzicht
Ga aan de slag in de techniek! Door het basisjaar word je breed opgeleid en kies je na 1 jaar de richting die het beste bij jou past.
Play
Play
Play

Ga aan de slag in de techniek! Bij Summa Engineering maak je kennis met alle mogelijkheden van het uitdagende beroep engineer.

Breed opgeleid in techniek en technologie
Je start je opleiding bij Summa Engineering met een algemeen basisjaar. In dit basisjaar maak je kennis met alle richtingen binnen engineering. Na het eerste jaar kies je de richting die het beste bij jou past.

Veel werk
Bedrijven staan te springen om mensen. Er is heel veel werk in techniek, technologie en smart industry.

Volop ruimte om te ontdekken en experimenteren
Je krijgt les op een toplocatie op het TU/e terrein, vlakbij het centraal station. Op school is de sfeer goed, je kent snel veel studenten en docenten en je wordt uitstekend begeleid tijdens je studie.

Na één jaar kies je voor een van de volgende richtingen:

Vragen

Als engineer bedenk en maak je met je theoretische kennis praktische oplossingen. Je begrijpt goed wat de klant nodig heeft en zorgt dat hij of zij tevreden is. Waarin je je specialiseert, hangt af van je uitstroomrichting. Na een algemeen basisjaar kies je tussen:

Je start je opleiding met een algemeen basisjaar. In dit basisjaar maak je kennis met alle richtingen binnen engineering. Je krijgt met praktijkopdrachten volop de ruimte om te ontdekken en te experimenteren. Na het eerste jaar kies je de richting die het beste bij jou past.

Stage vormt een belangrijk onderdeel van je opleiding, daarom loop je in alle leerjaren stage bij een bedrijf. 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Wiskunde en natuurkunde in je (examen)pakket worden aanbevolen.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten: 

WhatsApp
Docent Kellie van de Kerkhof

E-mail
Teamleider Bart van Eemeren

Instagram
DM naar @summaengineering

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Jammer dat mijn opleiding hier bijna voorbij is
Sjoerd Wouters
Oud-student Technicus industrieel product ontwerpen

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Als alles past, geeft dat ook echt voldoening
Huub Wilting
Oud-student Technicus werktuigbouwkunde
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag