Technisch leidinggevende (Automotive) (bbl)

Een goede baas is het halve werk

leidinggeven
plannen - organiseren
samenwerken
technisch inzicht
verantwoordelijk
Je bent al bezig met sleutelen, in de spuiterij of met schadeherstel maar je wilt meer? Dan is de opleiding tot technisch leidinggevende een mooie aanvulling. In 1 jaar kun je de vaardigheden leren die jou helpen een goede werkplaatsmanager of teamleider te worden.
Play
Play
Play

Je bent al bezig met sleutelen, in de spuiterij of met schadeherstel maar je wilt meer? Dan is de opleiding tot technisch leidinggevende een mooie aanvulling. In 1 jaar kun je de vaardigheden leren die jou helpen een goede werkplaatsmanager of teamleider te worden.

Als technisch leidinggevende geef je vanuit je kennis en ervaring leiding aan je collega’s in de werkplaats. Jij bent de baas op de vloer. Je let op hun functioneren, zorgt voor een soepel verloop van de werkzaamheden en houdt bijvoorbeeld de flat rate tijden in de gaten.

Op school leer je ook over de financiële kant van de zaak, zodat je de werkplaats efficiënt en effectief kunt laten werken. Je beseft dat tevreden klanten belangrijk zijn en bent in staat ze netjes te woord te staan bij vragen en klachten.

De lessen vinden plaats in de middag en avond zodat je baas je niet te lang kwijt is en je geen last heb van de ochtend- of avondspits. Het is een uitdagende opleiding met een flink tempo maar je krijgt er een waardevol diploma voor terug. Echt iets voor aanpakkers die vooruit willen!

Vragen

Als technisch leidinggevende kun je aan de slag bij een universeel garagebedrijf voor auto’s of motorfietsen, een dealerbedrijf of een truckbedrijf. Je kunt ook teamleider worden in de maakindustrie bij bedrijven als DAF of VDL. Bovendien ligt met een diploma de weg naar een opleiding in de autotechniek op hbo-niveau voor je open.

Je werkt 4 dagen per week bij een leerbedrijf en gaat 1 dag per week naar school in het praktijkcentrum. Je krijgt les in de middag en avond.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro.

Subsidie
Je werkgever kan een subsidie aanvragen voor jouw scholingstraject. De subsidie Praktijkleren bedraagt momenteel maximaal € 2.700,- per student per jaar. Kijk voor actuele informatie op www.rvo.nl.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Je wordt opgeleid tot specialist in je eigen vakgebied. Daarom duurt deze opleiding slechts 1 jaar. Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:

  • mbo-diploma niveau 3 in de auto-, bedrijfsauto- of motorfietstechniek, of;
  • BSO 7e leerjaar (opleiding in België).

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen van weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest van ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze