Technisch specialist autoschadeherstel (bol)

De specialist in autoschade!

klantvriendelijk
plannen - organiseren
samenwerken
technisch inzicht
zelfstandig

Jij bent het eerste aanspreekpunt in de werkplaats bij technische vraagstukken.

Loop virtueel door ons nieuwe schoolgebouw op de Automotive Campus en leer alles over onze opleidingen en de sfeer. Klik hier.

 

Play

Als technisch specialist autoschadeherstel werk je met verschillende voertuigsystemen, zowel in teamverband als individueel. Als techneut in de werkplaats van de afdeling schadeherstel maak je zelf een tijdsinschatting en kies je per opdracht de juiste werkwijze.

Technisch inzicht en prioriteiten stellen is daarbij van groot belang. Het is een zelfstandige functie, waarbij je foutcodes en foutmeldingen diagnosticeert en analyseert. Je hebt ook een adviserende rol naar de frontoffice.

Vragen

Als technisch specialist autoschadeherstel ben je werkzaam bij een schadebedrijf en stel je diagnoses, kalibreer je systemen en leer je systemen in. Jij bent de techneut in het schadebedrijf.

Je gaat 5 dagen per week naar school, hier volg je praktijk- en theorielessen. Een deel van je opleiding ga je stagelopen. We zoeken samen met jou naar een geschikte leerwerkplek.

Via Stagemarkt vind je een lijst met erkende leerbedrijven.

Summa Automotive magazine 2024_A4_cover

 

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Dit is een nieuwe opleiding. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Heb je een diploma Eerste autoschadehersteller niveau 3, dan kun je starten in het derde leerjaar en de opleiding in twee jaar afronden. 

Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze