Basis technicus voertuigen - start (Autotechnicus) (bol)

Met de modernste techniek auto's op weg helpen

instructies opvolgen
klantvriendelijk
samenwerken
technisch inzicht
zelfstandig
Houd je van sleutelen en wil je alles maar dan ook alles weten van auto's? Dan is de opleiding Basis technicus voertuigen (Autotechnicus) precies in jouw straatje.
Play
Play

Met de nieuwste technieken kom jij erachter wat er mis is met een (bedrijfs)auto. Je leert vervolgens om onderhoud en reparaties uit te voeren met modern gereedschap. Als zelfstandig vakman weet jij hoe het werkt.

Een verantwoordelijke baan. (Bedrijfs)auto’s waarmee je werkt moeten weer veilig op weg. Jij bepaalt of onderdelen nog goed of aan vervanging toe zijn. Naast techniek en vaardigheden komen in de opleiding ook beroepsvorming en persoonlijke en maatschappelijke vorming aan bod. Je leert vlot en zorgvuldig werken, collega’s begeleiden en met klanten omgaan.

In ons speciale praktijkcentrum werk je met nieuwe testapparatuur, met goed gereedschap en met elektronica. We halen alles uit de kast om van jou een moderne vakman in (bedrijfs)autotechniek te maken!

Vragen

Als basis technicus voertuigen of (bedrijfs)autotechnicus kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een garage voor personenwagens/bedrijfswagens of in de garage van een bedrijf dat eigen voertuigen heeft. Je kunt ook doorstromen naar een niveau 3 opleiding in de autotechniek.
Je kunt ook komen te werken in een schadeherstelbedrijf of in een assemblagebedrijf zoals DAF/VDL.

Je gaat 4 dagen naar school en 1 dag is les vrij en loop je stage. In de opleiding zit een aantal blokstages van 2 weken. Tijdens de schooldagen krijg je zowel theorie als praktijk.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen van weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest van ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze