Gastheer/-vrouw (bol)

Mensen een leuke avond of dag bezorgen

adviseren
klantvriendelijk
representatief
samenwerken
stressbestendig
Als gastheer of gastvrouw ben jij het visitekaartje van een hotel, restaurant of café, horecabedrijf. Jij ontvangt de gasten en helpt ze met kiezen voor een drankje bijvoorbeeld, of een lekker gerecht. Dankzij jouw glimlach en advies heeft elke gast het naar de zin.
Play
Play
Play

Je leert onder andere gasten op de juiste manier ontvangen, adviseren, bestellingen opnemen en bedienen. Er is aandacht voor het maken van een goede planning en de voorbereiding op je werkplek. Heeft de gast een klacht, dan los jij het op. Daarom oefen je veel van dit soort situaties in het opleidingsrestaurant Smmaak en op Summa Plaza.

In de horeca is het hard werken in een gezellige omgeving. Als je dit vak leert, zorg jij voor een geslaagde avond of dag van heel veel mensen. Daar word je toch vrolijk van!

Vragen

Als gastheer of gastvrouw ga je werken bij bijvoorbeeld een café, restaurant, eetcafé, cateringbedrijf of hotel. Je kunt ook doorstromen naar de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw op niveau 3.

De opleiding is onderdeel van Hospitality basisjaar niveau 2. Dit betekent dat je samen met studenten van Summa Facilitair en Summa Vrije tijd in de klas zit. Je maakt kennis met de opleidingen Kok, Gastheer/-vrouw, Medewerker facilitaire dienstverlening en Medewerker recreatie op niveau 2. Je gaat aan de slag met de opleiding van jouw voorkeur maar je kunt nog wisselen.

Op school is de praktijk en theorie voor een groot deel aan elkaar gekoppeld, je leert vooral vanuit de praktijksituatie. Daarnaast loop je stage bij een erkend leerbedrijf.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
Docent Horeca Wouter Kruizinga
Student Willem Phillipsen
Student keuken Mara Stroop
Student keuken Ilayda
Student bediening Kim Bijnen

E-mail
Docent Horeca Wouter Kruizinga
Student bediening Kim Bijnen

Instagram
Student, DM naar Willem Phillipsen
Student keuken, DM naar @xmarastroop
Student keuken, DM naar @ilaydaa.ma

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Zowel achter de bar als blaadjes lopen en bestellingen opnemen, superleuk
Yeferson van Tilborg
Student Gastheer/-vrouw

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen
Je start met Hospitality basisjaar niveau 2. Meld je daar aan.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze