Gastheer/-vrouw (bol)
Veel mensen een leuke avond of dag bezorgen
Je leert onder andere gasten op de juiste manier ontvangen, adviseren, bestellingen opnemen en bedienen. Er is aandacht voor het maken van een goede planning en de voorbereiding op je werkplek. Als je straks aan het werk bent en een gast zegt bijvoorbeeld dat de soep koud is, dan los jij het op. Daarom oefen je veel van dit soort echte situaties op school in het restaurant.
In de horeca is het hard werken in een gezellige omgeving. Als je dit vak leert, zorg jij voor een geslaagde avond of dag van heel veel mensen. Daar word je toch vrolijk van!
Vragen
Als gastheer of gastvrouw ga je werken bij bijvoorbeeld een café, restaurant, eetcafé, cateringbedrijf of hotel. Je kunt ook doorstromen naar de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw op niveau 3.
De opleiding is onderdeel van Hospitality basisjaar niveau 2. Dit betekent dat je samen met studenten van Summa Facilitair in de klas zit. Je maakt kennis met de opleidingen van Summa Facilitair en Summa Horeca op niveau 2. Later in het jaar maak je een keuze voor je uiteindelijke vak.
Op school is de praktijk en theorie voor een groot deel aan elkaar gekoppeld, je leert vooral vanuit de praktijksituatie. Daarnaast loop je stage bij een erkend leerbedrijf.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.
Grote kans op werk
Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:
WhatsApp
Docent Horeca Wencke Bertelink
Student Willem Phillipsen
Student keuken Mara Stroop
Student keuken Ilayda
Student bediening Kim Bijnen
E-mail
Docent Horeca Wencke Bertelink
Student bediening Kim Bijnen
Instagram
Student, DM naar Willem Phillipsen
Student keuken, DM naar @xmarastroop
Student keuken, DM naar @ilaydaa.ma
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- diploma lbo, vbo of mavo of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
- ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.
Blijf op de hoogte
NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING
Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.
