Facilitair leidinggevende (bol)

Ben jij de Mogelijkmaker van de organisatie?

leidinggeven
oplossingsgericht
plannen - organiseren
samenwerken
verantwoordelijk
Gastvrij, praktisch en proactief, dat is jouw basishouding. Ook kun je goed met mensen omgaan. Jij bent de verantwoordelijke voor de faciliteiten van een grote organisatie. Het gebouw en alles er omheen.
Play
Play
Play

Gastvrij, praktisch en proactief, dat is jouw basishouding. Ook kun je goed met mensen omgaan. Jij bent de verantwoordelijke voor de faciliteiten van een grote organisatie. Het gebouw en alles er omheen. Jij zorgt ervoor dat het functioneert, schoon is en prettig werkt. Door goede voorbereiding en strakke organisatie zorg je ervoor dat andere mensen hun werk goed kunnen doen.

Afspraak is afspraak; dat geldt in jouw functie. Je moet er niet aan denken dat de werkplekken niet schoon zijn, dat de vluchtroutes niet up-to-date zijn of dat de catering niet is geregeld. Daarom maak je duidelijke planningen en roosters en zie je erop toe dat alles goed verloopt. Je bent behulpzaam naar zowel klanten als collega’s.

Naast het controleren van goederen en diensten, los je problemen praktisch op. Bijvoorbeeld als een gast en je collega er samen niet uitkomen. Je bent verantwoordelijk voor alle voorzieningen binnen een gebouw en organiseert evenementen. Daarnaast houd je je bezig met de financiële kanten van de facilitaire dienstverlening zoals inkoop en administratie.

Deze opleiding is ook in een leer-werk (bbl-)traject te volgen.

Vragen

Je wordt facilitair leidinggevende. Je bent verantwoordelijk voor alle faciliteiten van een groot bedrijf of een instelling. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld naar de hogere hotelschool of een opleiding op het gebied van economie, human resource management (HRM), accountancy of vastgoed.

In het eerste jaar loop je in totaal 10 weken stage. In het tweede en derde jaar loop je 4 dagen per week stage, in totaal 20 weken per jaar, en volg je 1 dag per week les op school.

Weet je nog niet of dit de juiste keuze is?
Je kunt ook kiezen voor de opleiding Hospitality. Je volgt dan eerst een basisjaar waarin je kennismaakt met de verschillende richtingen in hospitality, waaronder deze opleiding.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past. 

Afhankelijk van je vooropleiding is er een mogelijkheid om de opleiding verkort te doen. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Heb je interesse in een leer-werktraject? Vraag ernaar bij de school. Je krijgt eventueel hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. 

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Leerbedrijven vragen steeds vaker om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding, is het daarom belangrijk dat je een VOG hebt.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
docent Anton van de Water
E-mail
docent Anton van de Water

Instagram
DM naar @summa.facilitair

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Facilitaire dienstverlening is de motor van een organisatie
Lisa Hoppenbrouwers
Student Facilitair Leidinggevende

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

In het eerste jaar ontwierpen we een bedrijfskantine
Ilse van den Tillaart
Student Facilitair leidinggevende
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag