Medewerker facilitaire dienstverlening (bol)

Maak jij prettig werken mogelijk?

behulpzaam
handig
instructies opvolgen
oplossingsgericht
samenwerken
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat weet jij als geen ander. Je bent een organisatietalent en zorgt er graag voor dat anderen goed hun werk kunnen doen. Je wordt hierbij begeleid door een leidinggevende.
Play
Play
Play
Alles netjes en klaar voor gebruik. Je vindt het fijn als anderen hun werk goed kunnen doen. Dat organiseer en regel je graag. Je bent een teamspeler die graag samenwerkt.

In je werk word je begeleid door een leidinggevende. Dagelijks op jouw programma: ontvangen en verwerken van inkomende post en goederen, gasten verwelkomen en vergaderruimtes klaarmaken. En ook voor schoonmaken, (technische) klussen en werkzaamheden in een kantine of bedrijfsrestaurant draai jij je hand niet om. 

Als medewerker facilitaire dienstverlening is geen dag is hetzelfde. Meestal werk je niet op één afdeling, maar kun je op verschillende afdelingen aan de slag. De ene dag heb je ochtenddienst aan de receptie, de andere dag avonddienst op de onderhoudsafdeling. 

De bol-opleiding tot medewerker facilitaire dienstverlening duurt 2 jaar. Tijdens de opleiding maak je kennis met de verschillende kanten van het vak.
 

Deze opleiding is ook in een leer-werk (bbl-)traject te volgen.

Vragen

Je wordt facilitair medewerker. Veel grote bedrijven hebben facilitair medewerkers in dienst, dus na deze opleiding kun je op veel plaatsen aan de slag.  Als je goed kunt leidinggeven, kun je doorstromen naar de niveau 4 opleiding Facilitair leidinggevende

De opleiding is onderdeel van Hospitality basisjaar niveau 2. Dit betekent dat je het eerste jaar samen met studenten van Summa Horeca in de klas zit. Je maakt kennis met de opleidingen van Summa Facilitair en Summa Horeca op niveau 2. Later in het jaar maak je een keuze voor je uiteindelijke vak.

Het eerste jaar heb je 2 dagen per week lessen op school en loop je 3 dagen per week stage bij het Summa College.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf). 

 

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarbij je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Heb je interesse in een leer-werktraject? Vraag ernaar bij de school. Je krijgt eventueel hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. 

Om stage te kunnen lopen heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Vrijwel alle leerbedrijven vragen hierom. We raden je aan om vóór je aan de opleiding begint, er zeker van te zijn dat je een VOG kunt krijgen. Dit om te voorkomen dat je geen stage kunt lopen en mogelijk moet stoppen met je opleiding. Lees hier alles over de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
docent Anton van de Water
E-mail
docent Anton van de Water

Instagram
DM naar @summa.facilitair

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen
Er geldt een wachtlijst voor schooljaar 2024-2025. Aanmelden is nog steeds mogelijk. Het is verstandig om je ook aan te melden voor de opleiding van je tweede keuze.
 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste