Legal, insurance & hr services specialist (juridisch) (bbl)

Werken met personeelsregels en procedures: het gaat altijd om mensen

goed met cijfers
nauwkeurig
verantwoordelijk
zorgvuldig
Als legal, insurance & hr services specialist ondersteun je jouw collega's met administratieve werkzaamheden in juridische, financiële en/of personele dienstverlening. Je leert veel over de Nederlandse wet- en regelgeving in verschillende rechtsgebieden.
Play
Play

Deze opleiding is nieuw. Het is een combinatie van de opleidingen Juridisch administratief dienstverlener (JAD), Medewerker human resource management (HRM) en Financieel dienstverlener / assistent makelaar.

Als legal, insurance & hr services specialist ben je op de hoogte van de regels en procedures binnen je organisatie. Dat is veel lezen en werken met de computer, maar ook met en voor mensen werken. Je geeft bijvoorbeeld advies aan interne of externe klanten. Je werkt met vertrouwelijke informatie, absolute geheimhouding en neutraliteit zijn vereist. Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben, zorgvuldig en betrouwbaar werken is daarom erg belangrijk.

Er zijn continu veranderingen in wet- en regelgeving. Dat betekent bijblijven en jezelf flexibel opstellen. Dat maakt van jou de specialist die werkgevers graag in dienst hebben.

Vragen

Met deze brede opleiding kun je veel kanten op, afhankelijk van de sector waarin je werkt of stage loopt. Zo kun je gaan werken als Juridisch-administratief medewerker bij een advocatenkantoor of als assistent makelaar bij een makelaarskantoor, als HR-medewerker op een personeelsafdeling of uitzendbureau of als financieel medewerker bij een bank of verzekeringskantoor.

Als legal, insurance & hr services specialist kun aan de slag binnen verschillende sectoren: 
Zakelijke dienstverlening (notariskantoor, advocatenkantoor, makelaar, deurwaarder)
Openbaar bestuur (gemeente, provincie, waterschap, Openbaar ministerie)
Personeel en arbeid (HR of afdeling personeelszaken, uitzendbureau, re-integratiebureaus)
Sociale Zekerheid (UWV, bewindvoering, schuldhulpverlening, SVB, DUO, woonstichting)
Financiële dienstverlening (accountantskantoor, banken, verzekeringskantoren)

Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Rechten, Human resource management / Personeel & arbeid, Social studies, Bestuurskunde, Toegepaste psychologie, Maatschappelijk werk, Vastgoed en Makelaardij, Bedrijfskunde, Finance Tax and Advice of Integrale veiligheid.

Je volgt 7 uur per week lessen op school. Daarnaast werk je minimaal 16 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Gemiddeld duurt de opleiding 2 tot 3 jaar.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden, standaard lessen als Nederlands en rekenen en het keuzedeel internationaal recht of andere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld leidinggeven, programmeren of een taal. Wil je na je opleiding verder studeren op het hbo? Dan is het keuzedeel HBO (recht of HRM) een goede voorbereiding hierop. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Bekijk alle keuzevakken die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers  geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Dit is een nieuwe opleiding. Bekijk de cijfers van de opleidingen die in deze nieuwe opleiding gecombineerd zijn:

Juridisch administratief dienstverlener (JAD) (bbl) 
Medewerker human resource management (HRM) (bbl)

Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

  • leeftijd van minimaal 18 jaar en;
  • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2 of 3;

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Je krijgt een goed beeld van het algemeen recht in Nederland
Eline Engelen
Student Medewerker Human Resource Management

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze