Monteur mechatronica (bbl)

Handig met machines en onderdelen

handig
instructies opvolgen
samenwerken
technisch inzicht
Je zet onderdelen voor machines en installaties in elkaar. Je moet dus behoorlijk handig zijn. De ene keer werk je aan delen van machines, de andere keer aan complete installaties.
Play
Play
Play

Jij bent hartstikke handig. Je zet onderdelen voor machines en installaties in no time in elkaar. Met foto's, voorbeelden en uitleg van je leidinggevende ga je aan de slag. De ene keer werk je aan delen van machines, de andere keer aan complete installaties. Je helpt soms ook mee bij het onderhoud.

Je krijgt veel praktijkles in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus. Daar ga je aan de slag met metaalbewerking, elektrotechniek, besturingstechniek, pneumatiek, monteren en stellen. Lekker veel afwisseling dus!

Vragen

Je kunt aan het werk in de machine-industrie en de apparatenbouw. Verder leren kan ook. Bijvoorbeeld met de niveau 3-opleiding Eerste monteur mechatronica.

Je werkt 4 dagen per week en je gaat 1 dag per week naar school.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Kun je wat extra begeleiding gebruiken bij leren in de praktijk? Dan is het bbl-plus traject wat voor jou: 

  • Individueel leertraject met veel persoonlijke aandacht 
  • Leren in de praktijk op de high tech-praktijkruimte van het Brainport Industries Campus 

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 301 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Bij Summa Techniek heb je 2 mogelijkheden om deze opleiding te volgen. Bij ‘bbl on the job’ ga je 1 dag per week naar school en werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Aan het einde voer je een proeve van bekwaamheid uit.

Kies je voor ‘bbl off the job’, dan zoek je samen met Brainport Industries College naar een geschikt leerbedrijf. Als je wordt aangenomen, ga je daar in blokken van 6 weken aan de slag. Je gaat altijd 1 dag in de week naar school. Ook hier voer je aan het einde een proeve van bekwaamheid uit.

Op Stagemarkt vind je een overzicht van alle erkende leerbedrijven.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens:

WhatsApp
Mechatronica & Industriële Automatisering: teamleider Ruud van Melis

E-mail
Mechatronica & Industriële Automatisering: teamleider Ruud van Melis

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste